Högskolan Kristianstad

Vid fakulteten för ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom arbetsliv, ekonomi och design. Våra program gör studenterna anställningsbara och de kommer redan under sin utbildning i kontakt med näringslivet.

Inom avdelningen för ekonomi finns ekonomprogrammet på kandidat- och masternivå samt ett ekonomprogram med inriktning mot Business Intelligence, förutom flertal fristående kurser. Vår forskning bedrivs såväl av enskilda forskare som inom forskargruppen GRIP, en tvärvetenskaplig forskargrupp med medlemmar från både ekonomi och arbetsliv. Inom fakulteten finns även forskargruppen DARC, med medlemmar huvudsakligen med hemvist inom digital design.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning och examination inom ekonomprogrammet, med fokus på Business Intelligence-området (BI). Det ingår även att vara handledare till studenter som genomför verksamhetsförlagd utbildning inom programmet. I rollen som universitetsadjunkt ingår kursutveckling samt att driva området framåt. Samverkan med det omgivande samhället ingår också i tjänsten. Visst administrativt arbete kan förekomma. 

Du kommer att arbeta med ekonomi primärt mot BI med programmering och dataanalys. Du kommer att arbeta med flera olika system och IT-miljöer ur ett BI-perspektiv och även med mer klassiska områden inom företagsekonomi. 

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som har en magisterexamen eller motsvarande inom företagsekonomi. Erfarenhet av undervisning inom områdena business intelligence, företagsekonomi och programmering på högskola/universitet är ett krav för tjänsten. Du som söker ska ha tidigare erfarenhet av kursutveckling inom området samt erfarenhet av både campusförlags- och distansförlagd utbildning. Om du dessutom har erfarenhet av roll som examinator ser vi detta som meriterande. Vidare är du en van användare av digitala lärplattformar, gärna Canvas och Ladok, och du har även tidigare erfarenhet av programmering. Du behärskar vant både svenska och engelska i tal och skrift.

Står vikt läggs på personliga egenskaper och som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du behåller lugnet i ibland stressiga situationer och kan fokusera på rätt saker. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver processer i mål. Givetvis samarbetar du bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du förmåga att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du tycker om att arbeta strategiskt med komplexa frågor samt och att analysera och lösa problem. Mål och kvalitetsstandard är viktigt för dig och du arbetar för att på bästa sätt leva upp till dessa. 

Högskolan Kristianstad lägger stor vikt vid våra anställda lärares pedagogiska skicklighet. Vid anställning förväntas du ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller presentera motsvarande kunskaper, alternativt kommer det ingå i din kompetensutvecklingsplan att sådan utbildning slutförs under anställningens två första år.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start 2024-08-15 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Sökande med avslutad forskarutbildning i relevant ämnesområde kan ansöka om befordran till universitetslektor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2024-06-23.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-102
Kontakt
  • Fredrik Rakar, avdelningschef, 044-2503604
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb