Högskolan Kristianstad

Vid fakulteten för ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom arbetsliv, ekonomi och design. Våra program gör studenterna anställningsbara och de kommer redan under sin utbildning i kontakt med näringslivet.

Ekonomprogrammen vid Högskolan Kristianstad karaktäriseras av närhet, engagemang och utveckling. Ekonomprogram finns på kandidat - och magisternivå samt fristående kurser. Inom arbetslivsområdet erbjuder vi programutbildning i form av Personal- och arbetslivsprogrammet och ett flertal fristående kurser med olika inriktningar.

Forskningen bedrivs både inom ämnesgrupperna, men även i samverkan med andra ämnesområden. Ämnesgruppen i juridik har bland annat till uppgift att utveckla juridikområdet inom utbildning och forskning.

Arbetsuppgifter

I din roll som universitetslektor juridik inriktning handelsrätt kommer du att undervisa, handleda och examinera inom juridik på ekonomprogrammet, programmet för personal och arbetsliv samt på fristående kurser. Majoriteten av kurserna är förlagda till vårt vackra campus, men det förekommer även kurser på distans.

Utöver undervisning ingår även forskning i arbetsuppgifterna. Forskningen kan bedrivas både på egen hand och i samarbete med andra. Högskolan har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivande samhället, vilket du förväntas bidra till. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i ämnesområdets utveckling samt ansvar för kurser och kursutveckling.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i juridik med inriktning mot handelsrätt och som har uppvisad pedagogisk skicklighet. Vid tillsättning läggs lika vikt vid din vetenskapliga och pedagogiska skicklighet. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning.

Du kan bedriva undervisning på såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete som exempelvis vid domstol eller juridisk byrå. Det är även meriterande om du har erfarenhet av forskning i samverkan med det omgivande samhället. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp, om inte kan det kompletteras inom anställningens två första år. God kommunikations- och samarbetsförmåga värderas högt, liksom förmågan att kunna bidra till en god arbetsmiljö.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Vi söker just nu även en universitetslektor juridik inom arbetsrätt, kanske du känner någon att tipsa.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2020-04-15.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-31
Kontakt
  • Eva Gustavsson, avdelningschef, 044-250 31 36
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2020-02-25
Sista ansökningsdag 2020-04-29

Tillbaka till lediga jobb