Högskolan Kristianstad

Högskolegemensam stödverksamhet är vår övergripande administration och service som ger högskolans verksamheter stöd och hanterar uppgifter som är gemensamma för högskolan. Vi hanterar frågor inom ekonomi, fastighetsservice, HR, studieadministration, internationalisering, studentstöd, IT, samverkan, verksamhetssupport, kommunikation och marknadsföring.

Brinner du för rekrytering och vill anta utmaningen att göra en bra arbetsgivare ännu bättre? Vi på HR-avdelningen är idag ett team på 6 medarbetare som söker dig som kan stärka vårt team ytterligare.

Arbetsuppgifter

Som strategisk rekryterare kommer du att ha en nyckelroll i vårt arbete med att ta oss an kompetensförsörjningsutmaningen. Du kommer att samordna och ta det övergripande ansvaret för hela rekryteringsprocessen där du guidar och stöttar våra chefer i allt från att vara behjälplig med att göra behovsanalys och ta fram kravprofil, till annonsering samt att hålla intervjuer och göra referenstagning. Att hitta nya vägar och metoder för att kunna genomföra rekryteringar av nyckelpersoner kommer att bli en viktig uppgift. Du kommer att samarbeta med dina kollegor på HR-avdelningen och med högskolans chefer för att identifiera varje rekryterings verkliga behov och för att genomföra kvalitativa urvalsprocesser och intervjuer. En viktig del i det samarbetet är att se till att du verkligen förstår avdelningen och deras behov, för att på så sätt säkerställa att vi hittar rätt kompetenser och kan guida varje chef till en framgångsrik rekrytering. Utöver dessa utmaningar kommer det i din roll även att ingå omvärldsbevakning samt att skapa och utveckla nätverk och kontaktytor i rekryteringssyfte.

Behörigheter och önskvärda kvalifikationer

Du har akademisk examen inom HR, eller annan examen arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med rekrytering, gärna med inriktning mot chefsrekryteringar eller andra kvalificerade tjänster. Rollen kräver ett strukturerat arbete, ansvarskänsla och förmågan att vara flexibel och kommunikativ i ett högt arbetstempo. Förutom alla dessa goda egenskaper hoppas vi att du har nära till skratt och kan bidra positivt till vårt arbetsklimat och vår trivsel på HR-avdelningen. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Allmän visstidsanställning 2 år, heltid. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Första intervjun kommer att genomföras den 25 juni eller 27 juni. En andra intervju genomförs den 2 juli med de kandidater vi väljer att gå vidare med.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att gå in på http://www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2019-06-18. Vi kommer att tillämpa löpande urval. Betyg och intyg som styrker det du har uppgett i din ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 sept 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2019-3711-126
Kontakt
  • Fredrik Stihl, 044-250 30 22
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2019-06-05
Sista ansökningsdag 2019-06-18

Tillbaka till lediga jobb