Högskolan Kristianstad

IT-avdelningen hanterar hela spektret av högskolans IT- miljö; från utveckling till servicedesk. Vi består idag av 19 medarbetare, fördelat på bland annat IT tekniker, IT-specialister, systemadministratörer, nätverksadministratörer, utvecklare och IT-säkerhet. Vår klientmiljö är relativt standardiserad och centraliserad kring Windows, men innehåller även Mac. Vi har en mobil lösning för vår telefoni. Utöver det finns ett 150-tal olika serversystem med stor spridning på ålder och plattform. Nätverksplattformen består i huvudsak av Cisco, Aruba wireless samt fortigate-produkter. Nätet har cirka tusentalet klienter som högskolan själva har ansvaret för, plus ett stort antal studenter som utnyttjar högskolans nät och tjänster. 

Arbetsuppgifter

Som IT-tekniker har du ett nära samarbete med flertalet medarbetare på IT-avdelningen och anställda på andra avdelningar, fakulteter/verksamheter. I tjänsten finns det gott om utrymme för självutveckling, underhåll av befintlig utrustning, kunskapsutbyte, kodning, med mera. Dagarna ser olika ut beroende på vad som händer på Campus. Det kan uppstå oplanerade händelser som leder till att dagen ser annorlunda ut än vad du hade tänkt dig, men det är också det som gör jobbet intressant!

Du ingår du i ett team om 8 personer bestående av IT-specialister och systemadministratörer. Cirka 60% av tiden arbetar du med driften av vår IT miljö. Du ansvarar för något "specialområde" baserat på din kompetens och ditt intresse. Exempelvis skulle detta kunna handla om vår AV miljö, nätverk, IoT, licenser, IT-säkerhet, eller någon av våra 150 olika applikationer. En dag i veckan arbetar du i vår support och en dag i veckan som backup till vår support. I supporten hjälper du våra klienter med deras tekniska utrustning och system. Kontakt sker via mejl, telefon och fysiska möten. Ärendena är av varierande karaktär och kan handla om allt från beställning av ny utrustning, utlämning av datorer, till att dator eller mejl inte fungerar.

Erbjudande

Så varför ska du söka dig till oss? Förutom ett roligt arbete av varierande karaktär finns det goda möjligheter att påverka och forma tjänsten utifrån dina erfarenheter/kompetenser och intressen. Vi har en generös budget för vidareutveckling. Du kommer till en avdelning med hjälpsamma kollegor som har roligt både på och utanför jobbet. På Högskolan Kristianstad har vi även andra förmåner så som generös semester, flertalet lediga dagar, friskvårdsersättning, friskvårdsgrupp med aktiviteter både på och utanför arbetstid och möjlighet till massage till ett förmånligt pris för att nämna några av våra förmåner. När du kommit igång finns det möjlighet att jobba hemifrån två dagar per vecka. 

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som gillar problemlösning, vill vidareutvecklas och har förmåga att lära nytt.  Du är trygg med att diskutera fram olika lösningar och gillar att arbeta i team där medlemmarna har olika ansvarsområden. Det är bra att vara självgående, driven och trivs både med support via telefon och i person. Du har lätt för att samarbeta och tar ett stort eget ansvar, är serviceinriktad och ansvarskännande med stort fokus på resultat och kundnytta.

Du som söker behöver ha utbildning som IT-tekniker eller systemtekniker alternativt motsvarande utbildning, eller motsvarande yrkeserfarenhet. Du har bred teknisk kunskap inom IT och förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av att jobba som IT-tekniker såväl som flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta med IT, drift och support. Har du erfarenhet från ett större företag/offentlig förvaltning/utbildningssektorn ses det som en fördel. Erfarenhet från Windows, PC miljö och Apple ses även det som en merit. Erfarenhet av AV-utrustning och IOT är mycket värdefullt. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan kan du med fördel lämna in i samband med din ansökan, annars tar du med dig dessa vid en eventuell intervju. Eftersom tjänsten är anpassningsbar efter din kompetensprofil önskar vi i din ansökan en relativt detaljerad bild av dina tidigare erfarenhetsområden. Bred kunskap och genuint intresse är viktigare än någon med smal och djup kunskap inom något specifikt område p g a vår IT miljö. Vi har avsatt tid för intervju under mitten av vecka 21 och början av vecka 22. Första intervju kommer att ske digitalt och andra intervju på plats på Campus. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut tas. 

Sista ansökningsdag är söndag den 19 maj 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse innan eller efter semestern
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-73
Kontakt
  • Christian Isacsson, IT-chef, 044-2503061
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb