Högskolan Kristianstad

Är du vår nya lektor i omvårdnad?
Vi söker dig som är nytänkande, vill påverka och göra skillnad i en dynamisk miljö.
Som vår nya kollega får du en mentor, gemenskap med kollegor, närhet och frihet. Högskolan Kristianstads värderingar är engagemang, närhet och öppenhet. Låter det som något för dig? 

På Högskolan Kristianstad bedrivs utbildning på grund och avancerad nivå. Vi erbjuder även utbildning på forskarnivå inom vårdvetenskap samt utbildningsvetenskap med inriktning pedagogiskt arbete. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar samt praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden.

Som universitetslektor i omvårdnad blir din tillhörighet till fakulteten för hälsovetenskap. Fakulteten ger utbildningar på grund- och avancerad nivå och inbegriper program kopplat till omvårdnads- och folkhälsovetenskap, oral hälsa och samhällsvetenskap. Vi har masterutbildning i hälsovetenskap. Fakulteten för hälsovetenskap har forskarutbildning inom ämnet vårdvetenskap, område personcentrering för hälsa och välbefinnande. 

Sjuksköterskeprogrammen utgör den största delen av fakultetens verksamhet och utbildningar. I grundutbildningen ingår bland annat en kurs, HELP, som löper genom hela programmet med fokus på handledning, etik, ledarskap och profession. I grundutbildningen har vi även Hälsopunkten som är en studentledd mottagning med fokus på hälsa och levnadsvanor. Vi har även ett kliniskt träningscentrum med simuleringsverksamhet. Specialistsjuksköterskeutbildning ges med inriktning mot distriktssköterska och mot vård av äldre.

Läs gärna mer om fakultetens utbildningsutbud www.hkr.se/om-hkr/organisation/ fakulteten-for-hälsovetenskap/

Arbetsuppgifter

Som universitetslektor i omvårdnad kan arbetsuppgifterna innefatta undervisning och examination i kurser kopplade till sjuksköterskeprogrammet, specialistsjuksköterskeprogrammet, mastersprogrammet i hälsovetenskap samt forskarutbildningen. Undervisningen innefattar olika undervisningsformer som exempelvis campusförlagda storföreläsningar, seminarier, workshops och kliniska färdighetsövningar i form av scenarioträning. Även nätbaserad undervisning,  handledning, examination av examensarbete och examinator i kurser ingår i tjänsten. Som universitetslektor kommer du med stor sannolikhet att få kursansvar och utvecklingsansvar för de kurser och program du är involverad i. Handledning av doktorander, olika ledningsuppdrag och andra utvecklings- och ansvarsuppdrag kan komma att ingå i tjänsten samt även andra relevanta arbetsuppgifter. 

Du förväntas bedriva egen forskning och på egen hand eller tillsammans med andra aktivt ansöka om externa och interna forskningsmedel. I tjänsten ingår samverkansarbete, såväl internt som med omgivande samhälle. Att arbeta på ett mindre lärosäte såsom Högskolan Kristianstad innebär möjligheter att arbeta tillsammans med och nära studenter och dina kollegor. Vi arbetar med personcentrering och du ges möjlighet att påverka, göra skillnad och att vara innovativ.

Som medarbetare på Högskolan Kristianstad har du möjlighet att delta i olika typer av kollegiala verksamheter som utvecklar dig professionellt, som till exempel forskningsseminarier och program- och ämnesutveckling. Du har också möjlighet att i samråd med avdelningschef och programområdesansvarig kompetensutveckla dig inom för verksamheten centrala områden. Utöver ingående schablontid för forskning finns det möjlighet att ansöka om ytterligare intern forskningstid. På högskolan finns ett meriteringsprogram för forskare, vilket för de medverkande innebär ytterligare forskningstid för att underlätta meritering och förbereda för ansökan om befordran. Vidare har vi vid Högskolan Kristianstad utvecklat ett särskilt pedagogiskt meriteringsprogram, där du genom att visa din pedagogiska skicklighet kan befordras till meriterad respektive excellent lärare.  

Behörigheter och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska och har doktorsexamen i vårdvetenskap eller motsvarande. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i Högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads Anställningsordning. Du har visad pedagogisk skicklighet och har undervisat på högskola/universitet. Det är mycket undervisning i tjänsten och vi prioriterar vid denna tillsättning pedagogisk skicklighet högre än vetenskaplig. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år.

Du kommunicerar väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av utvecklings- och utvärderingsarbete. Självklart har du datorvana och kan hantera Officepaketet. Har du dessutom jobbat i de system vi använder oss av som Canvas, LADOK och tjänsteplaneringssystemet Retendo är det meriterande.

Du kommunicerar och samarbetar bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Det är viktigt att du självständigt kan organisera och strukturera ditt arbete. I din profession är du pedagogisk med god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar. Eftersom du ska undervisa är det viktigt att du är kommunikativ, lyssnar in och anpassar dig efter situation. I ditt arbete är du kvalitetsmedveten, kan vara flexibel och anpassa dig till ändrade omständigheter. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda parkeringsmöjligheter samt tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Hos oss finns det möjlighet att ansöka om befordran till biträdande professor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2023-03-31.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Just nu söker vi även en biträdande professor i omvårdnad, du hittar annonsen på www.hkr.se/jobb

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2023-3711-12
Kontakt
  • Ingrid Rejnefelt, avdelningschef, 044-2503987
  • Anne-Marie Karlsson, avdelningschef, 044-2503628
  • Pernilla Garmy, biträdande professor och prodekan, 044-2503870
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-2503091
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb