Högskolan Kristianstad

Ta chansen - bli forskare!

Var med och bidra till att utveckla framtidens lärarutbildning och skola.

10 forskarutbildningsplatser till Nationella forskarskolan i naturvetenskapernas och teknikens didaktik

Nationella forskarskolan

Den nationella forskarskolan naturvetenskapernas och teknikens didaktik, FontD, är ett etablerat forskarskolesamarbete mellan tio lärosäten och har sedan 2002 examinerat över 100 doktorer och licentiater.

FontD erbjuder tio forskarutbildningsplatser till doktorsexamen med inriktning mot naturvetenskapernas och teknikens didaktik. Vi vänder oss till lärarutbildare, lärare eller andra med erfarenheter som gör det möjligt att undervisa på lärarutbildningen inom dessa ämnen.

Arbetsuppgifter

Som doktorand forskarutbildar du dig på 80% av heltid och undervisar inom lärarutbildningen på 20 %. Forskarutbildningen tar fem år. Utöver de aktiviteter som gemensamt anordnas av forskarskolan träffas handledare och doktorander som är kopplade till Högskolan Kristianstad på campus för gemensamma aktiviteter.

Kvalifikationer och ansökan

Närmare information om förutsättningar, behörighetskrav och ansökningsförfarande finns via Linköpings universitets webbsida https://liu.se/forskning/fontd som ger länkar till beskrivningar av forskningsinriktningar vid respektive partnerlärosäte.

Vi har gemensam antagning inom forskarskolan och det är Linköpings universitet som tar emot din ansökan. Ansökan görs via epost till liu.se enligt beskrivning på länken https://liu.se/artikel/fontd-ansokningsforfarande

Sista ansökningsdag är 2020-03-20.

Övrigt

Som doktorand får du en tidsbegränsad anställning som regleras av HF kap 5, §§ 3 a, 7., motsvarande fyra års heltidsstudier från tillträdesdag. En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar fyra års utbildning på forskarnivå på heltid. I denna tjänst är utbildningen på 80 % under fem år. Tillträde är 2020-09-01 eller enligt överenskommelse. HKR tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander. Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100, kap 5.

Upplysningar för Högskolan Kristianstad

Professor Anders Jönsson, anders.jonsson@hkr.se, 044-250 34 09

Professor Andreas Redfors, andreas.redfors@hkr.se, 044-250 34 21

Läs mer på vår webbsida www.hkr.se/fontd5

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar och kurser. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 60 program och 350 kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-13
Kontakt
  • Professor Anders Jönsson, 044-250 34 09
  • Professor Andreas Redfors, 044-250 34 21
Publicerat 2020-02-20
Sista ansökningsdag 2020-03-20

Inapoi la locuri de munca vacante