Högskolan Kristianstad

Avdelningen för design med 17 medarbetare är en del av fakulteten för ekonomi. Vid fakulteten för ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom arbetsliv, ekonomi och design. Våra program gör studenterna anställningsbara och de kommer redan under sin utbildning i kontakt med näringslivet.

Inom avdelningen för design finns utbildningen Digital design på kandidatnivå och ett flertal fristående kurser. Vi erbjuder även en magisterutbildning inom Digital design. Vår forskning bedrivs såväl av enskilda forskare som inom forskargruppen DARC, en forskargrupp med medlemmar från främst avdelningen för design

Arbetsuppgifter

Som universitetsadjunkt i digital design kommer du att arbeta med att undervisa, handleda och examinera inom digital design, samt på fristående kurser. Kurserna är för närvarande nätbaserade dvs. på distans. Högskolan har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivna samhället, vilket du förväntas bidra till. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i ämnesområdets utveckling samt ansvar för kurser och kursutveckling. 

Behörighet och kvalifikationer

Behörig att söka tjänsten är du som har kandidatexamen i digital design/interaktionsdesign eller motsvarande. Vi ser det som meriterande om du har en magister- eller masterexamen inom digital design. För tjänsten krävs flerårig erfarenhet av arbete inom interaktionsdesign/UX-lead som konsult eller "inhouse". Om du dessutom har erfarenhet av att undervisa på nätbaserad utbildning är även det meriterande. Har du arbetat med gestaltande programvara ser vi det som meriterande. Vidare har du förmåga att bedriva undervisning på såväl svenska som engelska på tal och skrift.

Högskolan Kristianstad lägger stor vikt vid våra anställda lärares pedagogiska skicklighet. Vid anställning förväntas du ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller presentera motsvarande kunskaper, alternativt kommer det ingå i din kompetensutvecklingsplan att sådan utbildning slutförs under anställningens två första år.

Du som söker har förmåga att arbeta självständigt men värderar samtidigt ett gott samarbete med dina kollegor och i andra samarbetsytor. Att lyssna, kommunicera och anpassa dig till situationer på ett konstruktivt sätt är självklart för dig. Du kan prioritera och göra avvägningar i ditt arbete utifrån det situationen kräver. Vidare har du en god pedagogisk insikt och du lyssnar och har lätt för att anpassa sättet att förmedla budskap till motparten. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Arbetet till viss del kan genomföras på distans efter överenskommelse med chef. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2024-05-26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-82
Kontakt
  • Martin Wetterstrand, avdelningschef, 044-2503422
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb