Högskolan Kristianstad

Anställningen är placerad vid fakulteten för lärarutbildning på avdelningen för grundlärarutbildning F-6. Vi är 30 medarbetare på avdelningen och vi är verksamma inom fakultetens lärarutbildningar (förskollärarutbildning, grundlärarutbildning, ämneslärarutbildning och yrkeslärarutbildning) och fristående kurser. Vi bedriver också forskning, kompetens- och skolutveckling samt samverkar med det omgivande samhället.

Vid fakulteten för lärarutbildning bedrivs forskning och utbildning inom ett brett fält av områden. För att ta del av fakultetens forskning se www.hkr.se/forskning. Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas inom ditt område och tillsammans med ett kompetent kollegium vara med och skapa Sveriges bästa lärarutbildning.

Arbetsuppgifter

Som universitetslektor hos oss arbetar du huvudsakligen med forskning, undervisning (inklusive verksamhetsförlagd utbildning), handledning och examination i våra utbildningar. Du kommer även vara delaktig i kursutveckling och kursprogram. Arbete inom och samarbete med andra program kan förekomma. Vissa administrativa uppgifter ingår också i tjänsten. Inom ramen för anställningen ingår även egen kompetensutvecklingstid.

Du kommer att ha en viktig roll i vårt utvecklings- och kvalitetsarbete och tillföra erfarenheter till de aktuella verksamhetsområdena. Det förväntas att du ska vara delaktig i forskningsmiljöer och i förekommande fall i forskarutbildning. Vidare är samverkan med det omgivna samhället en viktig del av arbetsuppgifterna. 

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som avlagt doktorsexamen i svenska med didaktisk inriktning eller motsvarande som är av betydelse till anställningens ämnesinnehåll.  För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år. Du som söker ska ha uppvisad pedagogisk skicklighet och om du har för ämnet relevant lärarexamen är det meriterande. 

Du som söker ska ha dokumenterad pedagogisk erfarenhet med tydlig koppling och relevans för lärarutbildning i svenska. Du har undervisningserfarenhet från högskolesektorn och förmåga att undervisa inom svenskämnet och om du dessutom har undervisningserfarenhet i svenska inom lärarutbildning eller i utbildningsvetenskapliga kurser ser vi det som meriterande. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av att handleda och examinera studenter i verksamhetsförlagd utbildning och i examensarbete. Har du yrkeserfarenhet från arbete i grundskolan inom relevant ämnesområde är även det meriterande.

Vi ser gärna att du har forskat inom det svenskdidaktiska fältet och har publicerat i välrenommerade vetenskapliga tidskrifter. Vidare ser vi det även som meriterande om du har erfarenhet av arbete i och ledning av externfinansierade forskningsprojekt. För tjänsten krävs god förmåga av att använda sig av digitala undervisningsverktyg, digitala forskningsverktyg samt digitala administrativa system. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vi ser att du som söker är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du kan arbeta självständigt, tar ansvar för din uppgift och är flexibel.  Självklart värderar du ett gott samarbete och du arbetar bra med andra människor. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda parkeringsmöjligheter samt goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Det finns möjlighet att ansöka om befordran till biträdande professor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2023-01-20.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2022-3711-270
Kontakt
  • Göran Hagberg, 044-2503386
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-2503091
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2022-12-06
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb