Högskolan Kristianstad

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill vara delaktig i undervisning och utvecklingsarbete och bidra till att göra våra utbildningar ännu bättre!

På avdelningen för utbildningsvetenskap inriktning fritidshem och förskola är vi omkring 30 lärare. Lärarna på vår avdelning undervisar främst inom grundlärarprogrammet med inriktning mot fritidshem och inom förskollärarprogrammet, men är också delaktiga i andra utbildningar inom Fakulteten för lärarutbildning. Vår arbetsplats präglas av ett nära samarbete där alla har möjlighet att påverka och utvecklas.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta inom grundlärarutbildning med inriktning mot arbete i fritidshem där du undervisar, planerar och utvecklar kurser och program, samt examinerar studenter i verksamhetsförlagd utbildning. Samverkan med det omgivande samhället är också en del av arbetsinnehållet, där bland annat uppdragsutbildning kan förekomma. Administrativa arbetsuppgifter i anslutning till utbildningen ingår också.

Behörighet och kvalifikationer

För anställning som universitetsadjunkt krävs fritidspedagogexamen, grundlärarexamen med inriktning mot fritidshem, eller annan lärarexamen som ger behörighet att undervisa på fritidshem, samt yrkeserfarenhet från arbete i fritidshem. En god kännedom om fritidshemmets verksamhetsfält och yrkesutövning är central.

Undervisningserfarenhet inom högskolesektorn är starkt meriterande, liksom erfarenhet av att handleda och examinera studenter som bedriver verksamhetsförlagd utbildning. Master eller- magisterexamen inom området är också meriterande. Vi ser gärna att du har vana att bedriva nät- och distansundervisning samt valideringsarbete, samt förmåga att utveckla utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Det är en fördel om du även har erfarenhet från förskola eller förskollärarutbildning.

Förmåga till samarbete och att skapa en god samarbetsmiljö är av stor betydelse. Vi förväntar oss att du tycker om att arbeta med andra och att du kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, arbetar strukturerat och självständigt och kan snabbt sätta dig in i nya sammanhang. Du är trygg, flexibel och van vid att hantera förändringar.  

Övrigt

Utlysningen gäller två tjänster på allmän visstid 100% under 6-8 månader. Tillträdesdatum enligt överenskommelse inför höstterminen 2021. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Ansökan genomförs via vårt rekryteringsverktyg där sökande bifogar personligt brev och CV. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan lämnas in senare i processen. Välkommen med din ansökan snarast då vi påbörjar intervjuer under ansökningsperioden. 

Sista ansökningsdag är 2021-05-17.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2021-3711-85
Kontakt
  • Lina Svensson, avdelningschef, 044-250 36 09
  • Carita Lundmark, avdelningschef, 044-250 33 57
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-05-04
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Wróć do ofert pracy