Högskolan Kristianstad

Sjuksköterskor se hit! Är du intresserad av hälsofrämjande arbete och brinner du för ämnet levnadsvanor? Vill du dessutom undervisa på sjuksköterskeprogrammet och arbeta på Hälsopunkten. Läs mer om jobbet och välkommen med din ansökan!

Sjuksköterskeprogrammet är en del av Fakulteten för hälsovetenskap som ger utbildningar på grund- och avancerad nivå och inbegriper program kopplat till omvårdnads- och folkhälsovetenskap, oral hälsa och samhällsvetenskap. Vi har även ett kliniskt träningscentrum samt simuleringsverksamhet. I grundutbildningen har vi även en kurs som löper genom hela programmet med fokus på handledning, etik, ledarskap och profession (HELP). Det erbjuds också masterutbildning i integrerad hälsovetenskap samt forskarutbildning inom ämnet vårdvetenskap, område personcentrering för hälsa och välbefinnande. Vi har också specialistsjuksköterskeprogram med inriktningarna distriktssköterska och vård av äldre. För att ta del av fakultetens utbildningsutbud www.hkr.se/program

På Högskolan Kristianstad har vi Hälsopunkten en klinisk utbildnings- och forskningsenhet som vi är stolta över. Det är en studentledd hälsomottagning där studenter i sjuksköterskeprogrammet erbjuder allmänhet en undersökning med fokus på hälsa och levnadsvanor. Här tränar studenter i termin 2 på sjuksköterskeutbildningen att samtala om levnadsvanor. Se www.hkr.se för mer information om Hälsopunkten.  Nu söker vi dig som brinner för levnadsvanor och vill jobba som klinisk lärare på Hälsopunkten på Högskolan Kristianstad!

Arbetsuppgifter

Som adjunkt arbetar du som lärare med undervisning och på verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Som klinisk lärare på Hälsopunkten ansvarar du för att kliniskt handleda studenterna i patientmötet, vilket inkluderar både undersökningsmetodik, samtalsmetodik och dokumentation. Du ansvarar för att utbilda studenter i gällande regelverk och vetenskaplig kunskap inom området levnadsvanor samt samtalsmetoden motiverande samtal. 

I arbetet kan ingå olika undervisningsformer som campusförlagda storföreläsningar, seminarier, workshops samt kliniska färdighetsövningar i form av scenarioträning i metod- och simuleringsrum där studenter får träna inför sin framtida yrkesroll. Även nätbaserad undervisning samt handledning av examensarbete på grundnivå och bedömning av studenters övriga arbeten är en del av arbetet. Du kommer även att arbeta med kursutveckling och övrigt administrativt arbete.

Vi arbetar med personcentrering och ett personcentrerat förhållningssätt. Hos oss ges du möjlighet att påverka, göra skillnad och att vara innovativ.  Som ny kollega hos oss får du en mentor, gemenskap, närhet till kollegor och studenter och frihet under ansvar. Högskolan Kristianstads värderingar är engagemang, närhet och öppenhet. 

Som adjunkt inom omvårdnad arbetar du med undervisning företrädesvis inom grundprogrammet på sjuksköterskeutbildningen, dvs i undervisning som utgår från campus vid Högskolan Kristianstad.

I arbetsuppgifterna ingår en större del som bedömande lärare under verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på sjukhus, primärvård och kommuner. VFU-arbetet kommer företrädesvis ske i nordvästra Skånes kommuner runt Helsingborg och Ängelholm men arbete med VFU finns även i  Kristianstadstrakten eftersom vi söker flera adjunkter. Arbetet med VFU innebär kontakter med studenterna, verksamheternas handledare och besök ute i verksamheterna. Det finns tillgång till skrivplats/arbetsrum i vissa verksamheter de dagar när många bedömningar sker på plats. 

Behörigheter och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialistsjuksköterska med inriktning distriktssjuksköterska eller är du specialistsjuksköterska med intresse av att arbeta hälsofrämjande. Du har magisterexamen inom hälsovetenskap eller annat närliggande område. Vi vill att du varit kliniskt verksam inom området levnadsvanor i närtid. Det är meriterande om du har utbildning i motiverande samtal som metod. Det är även meriterande om du har handledarutbildning eller har erfarenhet från att handleda studenter eller kollegor. 

Din förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska är god då undervisningen huvudsakligen bedrivs på svenska. Självklart är du en van datoranvändare. Körkort är ett krav eftersom du behöver ta dig till olika VFU-platser. Högskolepedagogisk utbildning är meriterande, annars förväntas du genomgå högskolepedagogisk utbildning om minst 15 hp som en del i din kompetensutvecklingsplan under anställningens två första år.

Du bör som person vara stresstålig, ha ett stort intresse för att undervisa/handleda samt vara flexibel och intresserad av forskning och utveckling. I ditt arbete kan du ta initiativ, inspirera och bidra till att skapa en god arbetsmiljö. Självklart samarbetar du gärna och bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för din uppgift och är strukturerad i ditt arbete. Engagemang för undervisning som visar sig i ett intresse för förnyelse och utveckling är också av betydelse. Du är pedagogisk och har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap. I ditt arbete är du kulturellt medveten, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är trygg i dig själv, ser relationer i sitt rätta perspektiv samt kan skilja på det personliga och professionella. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställningar på heltid med start enligt överenskommelse. Provanställning används vanligtvis. Placering är på vårt vackra campus i Kristianstad med goda parkeringsmöjligheter och närhet till buss och tåg. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju. Vi kommer att ha den första intervjun digitalt. Vi kommer att påbörja intervjuer under ansökningstiden så välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Sista ansökningsdag är 2024-04-08.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-49
Kontakt
  • Ingrid Rejnefelt, avdelningschef, 044-2503987
  • Anne-Marie Karlsson, avdelningschef, 044-2503628
Facklig företrädare
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-2503091
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-08

Tillbaka till lediga jobb