Högskolan Kristianstad

Vi söker nu en professor som kan vara med om att bygga upp vår nya forskarutbildning i pedagogiskt arbete samt utveckla vår forskning och våra utbildningar, framför allt inom området yngre barns lärande där undervisning och forskning bedrivs relaterat till verksamheter i förskolan, fritidshem och grundskolans yngre åldrar. I utbildningarna får studenten utveckla en lärarprofession med ett vetenskapligt förhållningssätt till kunskap, kunskapsutveckling och den egna lärarrollen.

Forskningsmiljön Barndom, lärande och utbildning (BALU) har nära anknytning till lärarutbildningarna riktade mot yngre barn. Ansatsen är bred och speglar såväl barns lärande och utveckling som barndomsvillkor, profession och de olika skolformerna som institutioner. Aktuella studieobjekt är barns perspektiv, barns utveckling, lärande och utbildning samt frågor som rör undervisning i relation till specifika innehåll.

Arbetsuppgifter

Som professor kommer du att ha en viktig roll i forskningsgruppen och forskarutbildningen. Du kommer att leda forskning samt vara aktiv i undervisning och handledning av doktorander. I tjänsten ingår också att ansvara för den vetenskapliga kvaliteten i utbildningarna och bidra till utveckling av kursplaner, undervisning, handledning och examination i utbildningsprogram från grundnivå till forskarnivå.

Du förväntas ha en regelbunden närvaro, vara aktivt engagerad i kollegiet och på andra sätt medverka i högskolans verksamhet, inklusive samverkan med det omgivande samhället.

I tjänsten kan det också ingå undervisning, handledning och examination på alla nivåer, samt administrativa arbetsuppgifter i anslutning till undervisning, forskning och utvecklingsarbete.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

För att vara behörig att anställas som professor krävs visad vetenskaplig och pedagogisk skicklighet eller annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen (HF kap 4, § 3). För att vara behörig ska du ha skicklighet som i betydande grad överstiger docentnivå.

Du har erfarenhet från undervisning i högre utbildning. Meriterande för tjänsten är gedigen erfarenhet av praktiknära forskning, särskilt med inriktning mot yngre barns lärande. Meriterande är även god erfarenhet av att bygga upp och leda forskningsmiljöer samt handleda doktorander. Dessutom är framgång i att erhålla externa forskningsmedel meriterande.

Vid tillsättning av tjänsten kommer prövningen av den pedagogiska skickligheten ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Förmåga att samarbeta och skapa en god samarbetsmiljö är också av stor betydelse.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med anställningsstart enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Det finns möjlighet att ansöka om extra intern forskningstid samt medel för forskningsprojekt genom forskningsplattformen Lärande i samverkan.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb.

Sista ansökningsdag är 2020-08-15.

Carita Lundmark, avdelningschef, 044-250 33 57

Jonas Aspelin, ämnesföreträdare, 044-250 3 284

Charlotte Tullgren, programområdesansvarig, 044-250 32 53

Madeleine Arenhill Beckman, programområdesansvarig, 044-250 32 47

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-79
Kontakt
  • Carita Lundmark, avdelningschef, 044-250 33 57
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-02-23
Sista ansökningsdag 2021-03-02

Tilbake til ledige stillinger