Högskolan Kristianstad

Vid fakulteten för hälsovetenskap bedrivs forskning och utbildning inom folkhälsovetenskap, oral hälsa, omvårdnad och samhällsvetenskap. Ämnet kriminologi ingår i det beteendevetenskapliga programmet och det finns ett flertal fristående kurser med olika inriktningar inom ämnesområdet. Vår forskning bedrivs såväl av enskilda forskare som inom forskargrupper.

Nu söker vi en universitetslektor i kriminologi med inriktning kvantitativ metod.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som universitetslektor ingår undervisning, handledning och examinering av självständiga arbeten. Det ingår också att bedriva egen forskning, kursansvar och kursutveckling. Du förväntas också bidra med forskningsanknytning och pedagogisk utveckling. Arbetet innefattar även samverkan i olika former, internt såväl som med omgivande samhälle.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har grundläggande behörighet i enlighet med Högskoleförordningen 4 kap 4§. För den aktuella anställningen krävs doktorsexamen i kriminologi eller motsvarande och dokumenterad undervisningserfarenhet inom ämnesområdet. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp, om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år.

Din kompetens inom kriminologi och kvantitativ metod är dokumenterad och du kan uppvisa förmåga till utveckling inom ämnesområdet. Undervisningen kan du bedriva på såväl svenska som engelska. Meriterande för anställningen är erfarenhet från undervisning och forskning inom kvantitativ metod samt även erfarenheter inom polisforskning och brottsprevention.

Då en stor del av undervisningen bedrivs som nätbaserade kurser ses det som en merit att ha dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med och utvecklat nätbaserade kurser. Meriterande är förmåga till samverkan med omgivande samhälle som att föreläsa/informera om kriminologisk forskning och utvecklingsarbete. Meriterande är även internationella kontakter inom ämnesområdet och internationell erfarenhet genom utländsk forskningsvistelse, utbildning eller arbete inom det kriminologiska området. Administrativ skicklighet med hänsyn till de arbetsuppgifter som ingår ses också som meriterande. Vid tillsättningen kommer stor vikt läggas vid pedagogisk skicklighet, förmåga till samarbete och att bidra till en god arbetsmiljö.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser.

Ansökan

Ansökan utformas enligt Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare, se www.hkr.se/anstallning. Bifoga personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogas publikationer.

Sista ansökningsdag är 2020-03-02.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2019-3711-267
Kontakt
  • Berit Vidén, avdelningschef, 044-250 39 81
  • Sari Pekkola, programområdesansvarig , 044-250 32 37
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2020-01-31
Sista ansökningsdag 2020-03-02

Tilbake til ledige stillinger