Högskolan Kristianstad

Nu behöver vi utöka vårt arbetslag med en lärare som kan driva undervisningen i framför allt geografiska informationssystem. Är det du? Läs mer om jobbet och välkommen med din ansökan.

Som medarbetare på Högskolan Kristianstad och på avdelningen för miljövetenskap blir du en del av ett vetenskapligt sammanhang och får arbeta tillsammans med engagerade kollegor och träffa motiverade studenter. Vår arbetsplats präglas av ett nära samarbete där alla har möjlighet att påverka och utvecklas. 

Vid fakulteten för naturvetenskap bedrivs forskning och utbildning inom flera områden. Fakulteten består av fyra avdelningar och fem programområden som bedriver utbildning och forskning inom exempelvis miljövetenskap, landskapsvetenskap, datavetenskap, vatten- och miljöteknik, mat- och måltidsvetenskap samt biomedicinsk laboratorievetenskap. Miljön är utpräglat tvärvetenskaplig och vi är kända för både våra utbildningar – som ger jobb – och för vår förmåga att samverka mellan ämnesområden och med det omgivande samhället. Arbetsplatsen präglas av närhet och öppenhet och vi arbetar målinriktat för att skapa en god arbetsmiljö som gynnar både utbildning och forskning. 

Avdelningen för miljövetenskap, med 24 medarbetare, består av två programområden; Landskapsvetenskap och Vatten- och Miljöteknik. Avdelningens fyra program går på distans, men fysiska träffar med studenterna ingår. Avdelningen präglas av hög trivsel, gott samarbete samt fokus på ett hållbart arbetsliv.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som adjunkt innebär framför allt att driva undervisningen i geografiska informationssystem. Undervisningen kan också omfatta andra ämnen inom avdelningens utbildningar i landskapsvetenskap och miljövetenskap, som exempelvis naturgeografi, kulturgeografi, samhällsplanering eller naturförvaltning. Undervisningen bedrivs på svenska och engelska på distans via lärplattformen Canvas men omfattar även fysiska träffar med studenterna. Handledning av examensarbeten och verksamhetsförlagd utbildning ingår i arbetsuppgifterna samt likaså att vara kursansvarig och examinator. Du blir delaktig i utvecklings- och kvalitetsarbete i aktuella programområden och kommer med stor sannolikhet få utvecklingsansvar för de kurser och program du är arbetar i. Utöver undervisning ingår även administration i arbetsuppgifterna. Även andra utvecklings- och ansvarsuppdrag kan förekomma.

Hos oss får du möjlighet att delta i olika typer av kollegiala verksamheter som utvecklar dig professionellt, som till exempel forskningsseminarier, program- och ämnesutveckling. Du har också möjlighet att i samråd med avdelningschef och programområdesansvarig kompetensutveckla dig inom för verksamheten centrala områden. På Högskolan Kristianstad har vi utvecklat ett särskilt pedagogiskt meriteringsprogram för lärare, där du genom att visa din pedagogiska skicklighet kan befordras till meriterad och excellent lärare. Om du är disputerad har du möjlighet att ansöka om befordran till lektor. 

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som har magisterexamen i geografiska informationssystem eller motsvarande. Din datorvana är god och du kan hantera geografiska informationssystem, såväl ArcGIS som QGIS. Du har erfarenhet av undervisning inom geografiska informationssystem vid högskola eller universitet. Har du dessutom erfarenhet av modellering och annan praktisk tillämpning av geografiska informationssystem är det meriterande. Arbetslivserfarenhet eller utbildning inom naturgeografi, kulturgeografi, samhällsplanering och naturförvaltning är meriterande. Även  annan utbildning inom landskapsvetenskap eller miljövetenskap samt forskarutbildning är meriterande. Meriterande är även erfarenhet från roll som kursansvarig, examinator, handledning av examensarbeten eller handledning inom verksamhetsförlagd utbildning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Högskolan Kristianstad lägger stor vikt vid våra anställda lärares pedagogiska skicklighet. Vid anställning förväntas du ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller kan presentera motsvarande kunskaper. Alternativt kommer det ingå i din kompetensutvecklingsplan att sådan högskolepedagogisk utbildning slutförs under anställningens två första år.

Du samarbetar bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du pedagogisk och anpassar dig efter mottagare och situation. Du arbetar bra med komplexa frågor genom din problemlösande analysförmåga och när det behövs kan du flexibelt anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete, och du är även kvalitetsmedveten. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % med start 2025-01-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2024-09-20.

Har du frågor om ansökan kontakta gärna avdelningschef Gunnar Gunnarsson på 044-250 34 51.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-167
Kontakt
  • Gunnar Gunnarsson, avdelningschef, 044-2503451
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-09-03
Sista ansökningsdag 2024-09-20
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb