Högskolan Kristianstad

Under hösten behöver vi förstärkning i personalgruppen och kanske är det just dig vi söker!

Om du vill arbeta med goda kollegor i en avdelning med utvecklingsvilja, hög kompetens, varierade arbetsuppgifter och möjlighet att påverka är du varmt välkommen att söka.

Som bibliotekarie på Högskolan Kristianstad tillhör du avdelningen bibliotek och högskolepedagogik, som bedriver en bred verksamhet med pedagogiskt och akademiskt stöd åt studenter, lärare och forskare i deras lärande, pedagogiska gärning och forskning. Avdelningen består av bibliotekspersonal, högskolepedagogiska utvecklare, IKT-pedagoger, utvecklare för breddat deltagande och utvecklare av lärverkstäder. Tillsammans är vi 22 medarbetare som arbetar för att vara en lärande organisation med hög servicenivå och ett gott arbetsklimat.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är förvärv av litteratur, katalogisering samt kvalitetskontroll och publicering av poster i högskolans publikationsdatabas. Som bibliotekarie bemannar du tillsammans med kollegor bibliotekets informationsdisk där du möter studenter, högskolans anställda och allmänhet. Arbetet är varierat och du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegorna på biblioteket.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker  dig som har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av biblioteksarbete och det är meriterande med erfarenhet från universitets- eller högskolebibliotek. Det är meriterande med ubildning och erfarenhet av arbete i klassifikationssystemet Dewey. Det är även meriterande med förvärv inom en bredd av områden som arbetsliv, juridik, teknik, informatik, datavetenskap och samhällsämnen. 

Om du har arbetat med publicering och kvalitetskontroll av poster i publikationsdatabas är det en merit. Du har goda IT-kunskaper och din förmåga att kommunicera på svenska och engelska är mycket god. Det är meriterande med erfarenheter av katalogisering i LIBRIS XL,  arbete med publicering av rapporter, artiklar, konferensbidrag och studentuppsatser i publiceringsverktyget DiVA. 

I ditt arbete har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra med andra och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och kan prioritera utifrån verksamhetens behov. Du har en god förmåga och intresse av att arbeta detaljorienterat och med stor noggrannhet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. 

Övrigt

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 80-100% under perioden 2021-09-01--2021-12-31. Placering är på vårt vackra campus i Kristianstad med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev.

Sista ansökningsdag är 2021-06-01.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2021-3711-90
Kontakt
  • Therese Nilsson, avdelningschef, 044-250 32 25
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-05-19
Sista ansökningsdag 2021-06-01

Tillbaka till lediga jobb