Högskolan Kristianstad

Avdelningen för design med 17 medarbetare är en del av fakulteten för ekonomi. Vid fakulteten för ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom arbetsliv, ekonomi och design. Våra program gör studenterna anställningsbara och de kommer redan under sin utbildning i kontakt med näringslivet. 

Inom avdelningen för Design finns utbildningen Digital design på kandidatnivå och ett flertal fristående kurser. Vi erbjuder även en magisterutbildning inom Digital design. Utbildningen ges på distans utan obligatoriska träffar. Vår forskning bedrivs såväl av enskilda forskare som inom forskargruppen DARC (Design Art/Application/AI, Research and collaboration) www.hkr.se/forskning/forskningsmiljoer/darc/, en forskargrupp med medlemmar från främst avdelningen för design.  

 

Arbetsuppgifter

Som universitetslektor i digital design kommer du att arbeta med att undervisa, handleda och examinera inom Digital design, samt på fristående kurser. Kurserna är för närvarande helt nätbaserade, dvs på distans. Högskolan har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivande samhället, vilket du förväntas bidra till. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i ämnesområdets utveckling samt ansvara för kurser och kursutveckling. Möjlighet finns att söka interna och externa forskningsmedel. 

 

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i informatik/interaktionsdesign eller motsvarande. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap
3-4§§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning. Vid tillsättning läggs lika vikt vid sökandes vetenskapliga och pedagogiska skicklighet. Vi ser det som meriterande om du har flerårig erfarenhet av arbete inom interaktionsdesign/UX-lead som konsult eller "inhouse". Om du har bedrivit undervisning på nätbaserad utbildning är även det meriterande för tjänsten.

Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år. Du har förmåga att bedriva undervisning på såväl svenska som engelska och självklart har du även god förmåga att arbeta i Office-paketet, Canvas eller motsvarande. Om du dessutom har erfarenhet av gestaltande programvara är det meriterande. 

Du som söker tjänsten är van och trivs med att arbeta självständigt och driva dina processer framåt. Du är en god samarbetspartner och har förmåga att lyssna och kommunicera lyhört och smidigt. Du har en förmåga att lyssna och vara mottaglig för motparten och anpassar dig till den givna situationen. Att göra korrekta avväganden och prioriteringar och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut är förmågor du besitter. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är på vårt vackra campus i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser samt parkeringsmöjligheter. Då utbildningarna är nätbaserade finns det stora möjligheter att arbeta en del av tiden hemifrån om så önskas. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2024-08-18.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef och biträdande professor Martin Wetterstrand på 044-250 34 22.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-83
Kontakt
  • Martin Wetterstrand, avdelningschef, 044-2503422
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-2503091
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb