Högskolan Kristianstad

Inom ämnesgruppen för sociologi och kriminologi undervisar vi och forskar om människors situation och agerande i samhället, inom områden som globalisering, ungdomskulturer, brottslighet och offerskap. Inom ämnesgruppen värnar vi om en arbetsplats med en god arbetsmiljö som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination samt administration på kurser inom ämnena sociologi och kriminologi. Undervisningen sker inom det beteendevetenskapliga programmet samt inom fristående kurser i ämnena sociologi och kriminologi. Det kan även förekomma kursutveckling, kursansvar och samverkan med det omgivande samhället. Undervisning bedrivs främst inom distansbaserade och nätbaserade kurser. Även campusförlagd undervisning kan förekomma. Undervisningen bedrivs på såväl svenska som engelska.

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som har magisterexamen i sociologi, kriminologi eller socialantropologi och dokumenterad undervisningserfarenhet i sociologi och kriminologi. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp, om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år. Då en stor del av undervisningen bedrivs på distans vill vi att du har erfarenhet av att bedriva nätbaserad utbildning inom området på högskola och det ses som en merit med erfarenhet av att ha arbetat med och utvecklat nätbaserade kurser. Det är även meriterande med erfarenheter av handledning och examination i samband med verksamhetsförlagd utbildning (VFU). För anställningen krävs goda allmänna datorkunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet av lärplattformen Canvas, då undervisningen huvudsakligen bedrivs på denna plattform. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande är samverkan med omgivande samhälle som att föreläsa/informera om kriminologisk forskning och utvecklingsarbete samt internationella kontakter inom ämnesområdet. Utbildning eller arbete inom det kriminologiska området är även det meriterande. Administrativ skicklighet med hänsyn till de arbetsuppgifter som ingår ses också som meriterande. Då Högskolan Kristianstad rekryterar studenter från icke studievana miljöer, är erfarenhet av att genomföra och utveckla undervisning med denna studentkategori meriterande.

I ditt arbete är du självgående men samtidigt bra på att samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt. Du är flexibel när det behövs och mån om kvalitet. Din muntliga kommunikation är god och du har en bra förståelse för hur studenter tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar. Vi lägger extra stor vikt vid pedagogisk skicklighet, förmåga till samarbete och att bidra till en god arbetsmiljö.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start 2021-07-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Sökande med avslutad forskarutbildning i relevant ämnesområde kan ansöka om befordran till universitetslektor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2021-05-05.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2021-3711-66
Kontakt
  • Berit Vidén, avdelningschef, 044-250 39 81
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-05

Retour aux postes vacants