Högskolan Kristianstad

Högskolegemensam stödverksamhet är vår övergripande administration och service som ger högskolans verksamheter stöd och hanterar uppgifter som är gemensamma för högskolan. Vi hanterar frågor inom ekonomi, fastighetsservice, HR, studieadministration, internationalisering, studentstöd, IT, samverkan, verksamhetssupport, kommunikation och marknadsföring.

Högskolans ekonomiavdelning bedrivs sedan ett år centraliserat på högskolan och vi är mitt uppe i ett förbättringsarbete där vi optimerar arbetssätt & standardiserar våra arbetsuppgifter. Vi är tio personer på avdelningen inklusive ekonomichef. Hos oss är ambitionerna höga och vi drivs av att gemensamt utveckla avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som ekonom vid ekonomiavdelningen kommer du att arbeta med budget, bokslut och uppföljning av verksamhetens resultat och analyser inom respektive programområde. Du är ansvarig för högskolans externa projektredovisning och genomför för- & efterkalkyler av olika projekt mot bidragsgivare och redovisning av EU-projekt. I rollen som ekonom arbetar du i nära samarbete med forskare, lärare och avdelningschefer. Du tar fram beräkningsunderlag som du analyserar och bedömer för att sedan kunna presentera och förmedla. Inför budget och prognoser för du dialoger med programansvariga och avdelningschefer samt sammanställer resultat och nyckeltal tillsammans med övriga ekonomer och ekonomichef. Du medverkar aktivt i utvecklingen av högskolans ekonomiska processer.

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och några års yrkeserfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med liknande arbetsuppgifter. Har du erfarenhet av projektredovisning är det meriterande liksom arbetserfarenhet från lärosäte. Du har god datorvana, goda kunskaper i Excel samt arbete i affärssystem. Självklart uttrycker du dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person är du driven, noggrann och organiserad. Du prioriterar ditt arbete på ett effektivt och resultatorienterat sätt och ser det som en självklarhet att hålla deadlines. Du är analytisk, ser lösningar och kan självständigt driva förbättringsarbete. Jobbet kräver att du är självgående samtidigt som du förstår värdet av samarbete och att ge god service. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2020-03-29.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-37
Kontakt
  • Sofia Svensson, ekonomichef, 044-250 30 63
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2020-03-12
Sista ansökningsdag 2020-03-29

Retour aux postes vacants