Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar och kurser. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 60 program och 350 kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad.

Som stöd för högskolans verksamhet och för hantering av uppgifter som är gemensamma för högskolan, finns en övergripande administration och service.

Här hanteras olika frågor som ekonomi, fastighetsservice, personal, studieadministration, internationalisering, studentstöd, IT, samverkan, verksamhetssupport, intern och extern kommunikation och marknadsföring.

Arbetsuppgifter

På Högskolan Kristianstad arbetar vi aktivt för att erbjuda alla våra studenter möjlighet att studera på likvärdiga villkor i en välfungerande studiemiljö präglad av tillgänglighet. Nu söker vi ytterligare en person, som tillsammans med nuvarande samordnare, skall arbeta med pedagogiska stödinsatser för studenter med funktionsnedsättning vid Högskolan Kristianstad. Du kommer också att ha ett särskilt ansvar som mentorssamordnare och därtill hörande arbetsuppgifter. I tjänsten ingår även att stödja studenter med läs- och skrivsvårigheter i deras studier med särskilt ansvar för olika datorbaserade stödprogram och i det arbetet kommer du att samarbeta med Lärverkstäders skrivpedagoger och utvecklare.

Som samordnare för studenter med funktionsnedsättning kommer du att ingå i arbetslaget på LärandeResursCentrum (LRC). Personalgruppen på LRC består av högskolepedagogiska utvecklare, ansvariga för lärverkstäder, systemutvecklare och IKT-pedagoger samt bibliotekarier och biblioteksassistenter.

Dina arbetsuppgifter innebär att du är kontaktperson för studenter med funktionsnedsättning i samband med planering och genomförande av studierna. Du är en länk mellan studenterna och kurs- och programansvariga och förmedlar kompensatoriska och pedagogiska stödåtgärder till studenter med många olika funktionsnedsättningar. I det personliga samtalet med studenten informerar du om det generella stödet som erbjuds vid t.ex. Lärverkstäderna och det särskilda pedagogiska stödet som högskolan kan erbjuda, och du stödjer studenten i kontakten med utbildningarna. Du samordnar mentorsverksamheten vilket innebär att rekrytera och utbilda nya mentorer, att ha uppföljning och utbilda befintliga mentorer, att starta upp mentorsuppdrag för student och mentor, samt eventuellt ha egna mentorsuppdrag. Arbetet innebär också undervisning och handledning av studenter i hur datorbaserade stödprogram kan användas i studierna.


Behörighet och önskvärda kvalifikationer:

Du ska ha för tjänsten relevant akademisk examen på minst kandidatnivå och vi ser gärna att du har en specialpedagog- alternativt speciallärarutbildning. Utbildning med inriktning på läs- och skrivsvårigheter är meriterande. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med stöd åt personer med funktionsnedsättning. Särskilt meriterande är det om du har erfarenhet av att arbeta med stöd till personer med funktionsnedsättning inom utbildningssektorn.

Vi ser gärna att du har kännedom om högskole- och universitetsvärlden och studenters studievillkor. Du ska känna dig lockad av utmaningen att vidareutveckla högskolans verksamhet riktad till studenter med funktionsnedsättning. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. För att fungera i denna roll krävs att du är serviceinriktad och van att arbeta strukturerat och organiserat. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och lösningsfokuserat och att du har goda färdigheter i samtalsmetodik. Du måste vara lyhörd och ha ett stort engagemang och intresse för att hjälpa och stödja människor. Vidare ska du ha god samarbetsförmåga och utvecklingskraft. Dessutom har du lätt för att kommunicera samt trivas med att arbeta såväl ensam som i team. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. Omfattningen är 100 %. Anställningen är tillsvidare. Vanligtvis tillämpas provanställning. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Du söker denna anställning genom att gå in på www.hkr.se/anstallning ”Lediga anställningar”.

Sista ansökningsdatum är den 10 mars 2019. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2019-3711-28
Kontakt
  • Anders Håkansson, Avdelningschef LRC, 044-250 30 58
  • Pia Häggblom, Samordnare för studenter med funktio, 044-250 36 80
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2019-02-07
Sista ansökningsdag 2019-03-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin