Högskolan Kristianstad

Avdelningen för utbildningsstöd är en av åtta avdelningar inom högskolans gemensamma stödverksamhet (HGS). Avdelningen består av drygt 40 medarbetare som är uppdelade i tre olika grupper; ”gruppen för studentstöd”, ”gruppen för examen, antagning och högskoleadministratör” och ”gruppen för utbildningsadministration”. Gruppen för utbildningsadministration består av ett härligt gäng på 18 medarbetare. Områden som vi arbetar med är bland annat med studieadministration, tentamensamordning, Ladok/ UBAS och VFU-samordning för lärarutbildning. Arbetet i avdelningen kännetecknas av såväl myndighetsutövning som stöd och service.

Arbetsuppgifter

Som studieadministratör ansvarar du för administration kring kurser, program och studenter som ingår i ett flertal programområden. I arbetsuppgifterna ingår bland annat administrativ hantering av kursplaner, välkomstbrev, tentamen, schema- och lokalbokning, reservantagning, registrering och behörighetsgranskning. I din roll kommer du att stötta våra antagningshandläggare med administrativa uppgifter. Även andra arbetsuppgifter av administrativ karaktär förekommer. Att arbeta som studieadministratör innebär omfattande kontakter med människor. Du ingår i en arbetsgrupp med studieadministratörer och har ett nära samarbete med bland annat programområdesansvariga och studie- och karriärvägledare.

Behörighet och kvalifikationer

Som studieadministratör är du en del av en servicefunktion och därför söker vi dig med utpräglad servicekänsla. Tjänsten innehåller arbetsintensiva perioder varför det är viktigt att du som söker trivs med att arbeta i högt tempo och kan hantera flera processer parallellt utan att kvalitén blir lidande. Du är noggrann och har förmåga att självständigt och flexibelt ta ansvar för att lösa förekommande arbetsuppgifter. Eftersom du har samarbete med många olika funktioner inom högskolan krävs god samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som söker har en gymnasieexamen, utbildning inom administration är meriterande. Du har erfarenhet av självständigt administrativt arbete. Arbetserfarenhet inom offentlig förvaltning ses som meriterande. Erfarenhet av studieadministration som administrativ hantering av kursplaner, tentamen, schema- och lokalbokning, antagning, registrering och behörighetsgranskning, är mycket meriterande. Erfarenhet av serviceyrke är en merit. Du som söker är van datoranvändare och har erfarenhet av att arbeta i Officepaketet. Meriterande är om du har jobbat med systemen ladok, Kronox, UBAS. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.           

Övrigt

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning i form av en särskild visstidsanställning på 100%. Start sker enligt överenskommelse men önskad start är i augusti. Tjänsten pågår fram till 2025-06-30. Arbetsgivarens intention är att hålla intervjuer i början av vecka 23. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas. Placering är på vårt vackra campus i Kristianstad med goda bussförbindelser.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan kan du med fördel lämna in i samband med din ansökan, annars tar du med dig dessa vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2024-05-29.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-90
Kontakt
  • Louise Fagerström, Gruppchef, 044-2503493
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb