Högskolan Kristianstad

Vid fakulteten för ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom arbetsliv, ekonomi och design. Våra program gör studenterna anställningsbara och de kommer redan under sin utbildning i kontakt med näringslivet. Inom avdelningen för ekonomi finns Ekonomprogrammet på kandidatnivå med inriktning mot Redovisning och revision, Bank och Finans samt Internationellt företagande och marknadsföring och ett flertal fristående kurser. Vi erbjuder magisterutbildning inom Revision och styrning samt Internationellt företagande och marknadsföring. Vår forskning bedrivs såväl av enskilda forskare som inom forskargruppen GRIP, en tvärvetenskaplig forskargrupp med medlemmar från både ekonomi och arbetsliv. Inom fakulteten finns även forskargruppen DARC, med medlemmar huvudsakligen med hemvist inom digital design.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning och examination inom juridikområdet. Det ingår även att vara handledare till studenter som genomför verksamhetsförlagd utbildning inom ekonomprogrammet. I rollen som universitetsadjunkt ingår kursutveckling samt att driva juridikområdet framåt. Samverkan med det omgivande samhället ingår även detta i tjänsten. Visst administrativt arbete kan förekomma.

Behörighet och kvalifikationer

Behörig för anställningen är du som avlagt jurist kandidatexamen eller juristexamen. Vi söker dig som har erfarenhet av undervisning inom ämnesområdet på högskola eller universitet och med erfarenhet av både campusförlagd undervisning som distansundervisning. Om du dessutom har undervisningserfarenhet inom områdena offentlig rätt, socialrätt samt arbetsmiljörätt ser vi det som meriterande. Vidare kräver tjänsten att du har erfarenhet av kursansvar och kursutveckling inom området och det ses som en merit om du har erfarenhet av rollen som examinator inom området. 

Du som söker ska ha erfarenhet av att använda digital lärplattform och det är meriterande med erfarenhet av lärplattformarna Canvas samt Ladok. Vidare krävs det mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi söker dig som är initiativtagande och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Du är strukturerad, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du tar ansvar för din uppgift och är vidare lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer. Givetvis värderar du ett gott samarbete och arbetar bra med andra människor och har förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till motparten. 

Högskolan Kristianstad lägger stor vikt vid våra anställda lärares pedagogiska skicklighet. Vid anställning förväntas du ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller presentera motsvarande kunskaper, alternativt kommer det ingå i din kompetensutvecklingsplan att sådan utbildning slutförs under anställningens två första år.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start 2024-08-15 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Sökande med avslutad forskarutbildning i relevant ämnesområde kan ansöka om befordran till universitetslektor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2024-05-26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08- 15 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-85
Kontakt
  • Fredrik Rakar, avdelningschef, 044-2503604
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb