Högskolan Kristianstad

Avdelningen för utbildningsstöd är en av åtta avdelningar inom högskolans gemensamma stödverksamhet (HGS). Avdelningen består av drygt 40 medarbetare som är uppdelade i tre olika grupper; ”gruppen för studentstöd”, ”gruppen för examen, antagning och högskoleadministratör” och ”gruppen för utbildningsadministration”.

Gruppen för utbildningsadministration består av ett härligt gäng på 18 medarbetare. Områden som vi arbetar med är bland annat med studieadministration, tentamensamordning, Ladok/ UBAS och VFU-samordning för lärarutbildning. Inom samtliga delar pågår det ett kontinuerligt utvecklingsarbete där vårt nuvarande fokus är digitalisering. Arbetet med digital salstentamen är påbörjat och vi är nu i ett spännande utvecklingsskede. Därav söker vi dig som vill vara med och utveckla samt skala upp volymen för digital salstentamen!

Arbetsuppgifter

I dagsläget har vi cirka 1000 tentamenstillfälle under ett år för cirka 20 000 skrivande studenter. Som studieadministrativ tentamenssamordnare kommer du att arbeta både med uppgifter kopplat till tentamenssamordning och till studieadministration.

I dina arbetsuppgifter kopplat till tentamenssamordning samarbetar du med många olika yrkesgrupper. Du ansvarar för att tentamenstillfällena genomförs på ett rättssäkert sätt med hög kvalité. Arbetet sker i flera olika system och med arbetsuppgifter av varierad art. Ni är tre kollegor som hjälps åt med att upprätta rutiner och arbetssätt. I tjänsten ingår att genomföra utbildning och handledning för tentamensvakter såväl som att ansvara för att utbilda och stödja användare i Inspera, vårt verktyg för digital tentamen, tillsammans med systemansvarig kollega.

I dina arbetsuppgifter kopplat till studieadministration ansvarar du för administration kring kurser, program och studenter som ingår i ett flertal programområden. I arbetsuppgifterna ingår bland annat administrativ hantering av kursplaner, välkomstbrev, tentamen, schema- och lokalbokning, reservantagning, registrering och behörighetsgranskning. Även andra arbetsuppgifter av administrativ karaktär förekommer. Att arbeta som studieadministratör innebär omfattande kontakter med människor. Du arbetar nära övriga studieadministratörer och har ett nära samarbete med bland annat programområdesansvariga och studie- och karriärvägledare.

Behörighet och kvalifikationer

Som studieadministrativ tentamenssamordnare är du en del av en servicefunktion och därför söker vi dig med utpräglad servicekänsla. Tjänsten innehåller arbetsintensiva perioder varför det är viktigt att du som söker tidvis tycker om att arbeta i högt tempo och kan hantera flera processer parallellt utan att kvalitén blir lidande. Som person är du dessutom noggrann och har förmåga att självständigt och flexibelt ta ansvar för att lösa förekommande arbetsuppgifter. Eftersom du har samarbete med många olika funktioner inom högskolan krävs god samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har gymnasieexamen och minst fem års erfarenhet av administrativt arbete. Du är en van datoranvändare med god program- och systemvana. Vidare behärskar du svenska såväl som engelska på en mycket god nivå.

Om du som söker har vidareutbildning inom administration och digitalisering, eller erfarenhet av Inspera eller övriga schemaläggningsverktyg, ser vi det som meriterande. Även studieadministrativ erfarenhet från utbildningssektorn eller annan offentlig sektor ses som en merit. Vidare är erfarenhet av schemaläggning, utbildning, supportera systemanvändare meriterande för tjänsten.

Övrigt

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut tas. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Vi har avsatt tid för intervju under slutet av vecka 22. Intervjuer kommer att ske på plats på Campus.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan kan du med fördel lämna in i samband med din ansökan, annars tar du med dig dessa vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 22 maj 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-81
Kontakt
  • Louise Fagerström, gruppchef, 044-2503493
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb