Högskolan Kristianstad

HR-avdelningen arbetar med strategiska och operativa frågor inom hela HR-området och består av fyra HR-konsulter, två HR-administratörer, HR-strateg och HR-chef. Vi utökar HR-avdelningen med en HR-konsult för att förstärka avdelningen under en period med spännande utvecklingsarbete av våra rutiner och processer. Hos oss får du ett varierat och spännande uppdrag då rollen innehåller både strategiskt och operativt arbete. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult på Högskolan Kristianstad arbetar du i den här tjänsten med förekommande HR-frågor där avdelningen behöver förstärkning. Det kan handla bland annat om rekrytering, avtalstolkning, digitaliseringsarbete och systematiskt arbetsmiljöarbete. HR-administration ingår i rollen.

HR-avdelningen är inne i ett utvecklings- och förändringsarbete och du förväntas självständigt bidra till utvecklingen av avdelningens olika arbetsprocesser i nära samarbete med dina kollegor. Du är en naturlig del av verksamhetens samverkan med fackliga parter och skyddsombud samt kan representera HR-avdelningen vid behov i olika ledningsform.

 

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom HR-området och vi ser det som meriterande om du har en aktuell arbetsmiljöutbildning. Du har aktuell erfarenhet från högskola/universitet av operativt HR-arbete inom t.ex. rekrytering, anställning, arbetsmiljö och arbetsrättsliga frågor. Du har arbetat med förändringsarbete inom HR och har vana att hålla utbildningar inom HR. 

Du är en van användare av olika digitala HR-system och kan självklart hantera Officepaketet. Du kommunicerar väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. 

Samarbetar och kommunicerar gör du bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella. Rollen kräver att du är serviceinriktad, lugn och tillmötesgående med intresse för att hjälpa andra. I ditt arbete är du strukturerad och flexibel genom att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständighet och ser möjligheter i förändring.  

 

Övrigt

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på tio månader med start i augusti eller enligt överenskommelse.  Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas. Intervjuer kommer att ske löpande.

HR-avdelningen är en del av högskolegemensamt stöd (HGS) som är högskolans övergripande administration och service som hanterar uppgifter som är gemensamma för högskolan. HGS hanterar frågor inom ekonomi, HR, fastighetsservice, IT, utbildningsstöd, bibliotek och högskolepedagogik, verksamhetsstöd, kommunikation och marknadsföring. 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju. 

Sista ansökningsdag är 2024-04-25.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-67
Kontakt
  • Viktoria Näsvall, 044-2503047
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb