Högskolan Kristianstad

Vi söker dig som är bra på digital teknik och har erfarenhet från undervisning på högskola. Vill du jobba på en av Sveriges mest sökta högskolor? Välkommen med din ansökan.

Avdelningen för design samlar högskolans kompetens inom informatik, grafisk design och webbdesign. I området design ingår informatik, digital design, grafisk design och webbdesign. Avdelningen för design arbetar med utbildning i program och fristående kurser, forskning, utvecklingsarbete och samverkan med det omgivande samhället.

Arbetsuppgifter

Som konstnärlig lektor arbetar du med att undervisa, handleda och examinera inom digital design på grundkurser inom kandidatprogrammet, kurser på magisterprogrammet i digital design och på fristående kurser. Kurserna är främst distanskurser som ges på distans med stöd av digital lärplattform, men campusförlagd undervisning kan ingå.

Det ingår att bedriva forskning/konstnärlig verksamhet dels på egen hand och dels i samarbete med andra medarbetare på avdelningen. Högskolan har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivande samhället och det finns även en förväntan om att du bidrar till denna samverkan. Medverkan i ämnesområdets utveckling ingår också och du förväntas vara positiv till att utvecklas och bredda din kompetens inom såväl undervisning som forskning. Det kan komma att ingå kursansvar och utveckling av kursmaterial.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har konstnärlig doktorsexamen eller konstnärlig magisterexamen samt visad konstnärlig skicklighet eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen (HF kap 4, § 4). För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning.

Du har undervisat på universitet/högskola och har god kännedom om digital teknik. Det är meriterande om du har studier på forskningsutbildningsnivå, erfarenhet av professionellt arbete med digitala produktioner och erfarenhet av studiobaserad undervisning. Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet av VR, 3D och animation. Du behärskar svenska och engelska både muntligt och skriftligt. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 %. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2020-04-15.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-53
Kontakt
  • Martin Wetterstrand, avdelningschef, 044-250 34 22
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2020-03-24
Sista ansökningsdag 2020-04-29

Return to job vacancies