Högskolan Kristianstad

I december 2018 fattades beslut om att all stödverksamhet vid lärosätet organiseras samlat och benämns Högskolegemensamt stöd. Stödverksamheten leds av förvaltningschefen och efter beslutet leder förvaltningschefen implementeringsarbetet av ny stödverksamhet och arbetssätt för stödverksamheten. Den nya organisationen gäller fr.o.m. den 1 april 2019 och ska vara fullt implementerad den 30 juni 2019. Stödverksamheten kommer att organiseras i nio avdelningar och avdelningarnas bemanning, uppdrag och detaljerade verksamhetsbeskrivningar utformas under den kommande implementeringen.

Vi söker nu en IT-chef.


Arbetsuppgifter

IT-avdelningen tillgodoser och säkerställer lärosätets behov och drift av IT-utrustning, telefoni och IT-system. Avdelningen ska vara med och driva verksamhetsutveckling där IT-lösningar kan bidra till kvalitetshöjning och effektivisering.

I din roll som chef leder du verksamheten och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Uppdraget består av att svara för verksamheternas behov av IT-stöd, IT-säkerhet och digitalisering samt att på ett konstruktivt och strategiskt sätt verka för förbättringar av verksamhetens IT-system.

I rollen ingår ett ansvar för att utarbeta strategier för framtiden och en framgångsfaktor är att omvärldsbevaka och att hämta inspiration genom att etablera samarbete med andra myndigheter och företag.

Planering, ledning och utveckling av avdelningens verksamhet sker i nära dialog med högskolans ledning och dess fakulteter.

Du har personalansvar samt ekonomiskt ansvar för avdelningen. Tjänsten är direkt underställd förvaltningschefen och du kommer att ingå i stödverksamhetens ledningsgrupp.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom IT-området och arbetslivserfarenhet som chef med personal-, verksamhets- och budgetansvar. Du har flerårig erfarenhet av att driva IT-frågor på strategisk nivå.

Erfarenhet av arbete som chef inom staten är meriterande, gärna från universitets- eller högskolesektorn.

Du är en tydlig och trygg ledare med förmåga att bygga välfungerande team, driva utvecklingsprocesser och engagera dina medarbetare mot gemensamma mål och utmaningar.

Din personlighet kännetecknas av god samarbetsförmåga, lyhördhet, prestigelöshet och flexibilitet.

Vidare har du god förmåga att utrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att gå in på www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är den 2019-02-24. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Övrigt

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Högskolan tillämpar vanligtvis provanställning.  Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald. Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2019-3711-17
Kontakt
  • Tommy Bothin, Förvaltningschef, 044-2503020
  • Emelie Klemark, HR-konsult, 044-2503079
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Jeanette Johansson, Saco-S, 044-250 38 47
Publicerat 2019-02-04
Sista ansökningsdag 2019-02-24

Return to job vacancies