Högskolan Kristianstad

Hos oss får du ett varierat och spännande uppdrag i en verksamhetsnära och administrativ HR-roll. HR-avdelningen arbetar med strategiska och operativa frågor inom hela HR-området och består av fyra HR-konsulter, två HR-administratörer, HR-strateg, biträdande HR-chef och HR-chef. Då vår ena HR-administratör kommer att arbeta i en annan roll på avdelningen under ett år, söker vi hennes vikarie. Vi är inne i en period med spännande utvecklingsarbete inom olika HR-processer. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som HR-administratör kommer du att få arbeta med kvalificerad HR-administration. Tjänsten kommer att innehålla avtalsskrivning som exempelvis anställningsavtal, beställning av behörigheter i våra olika datorsystem, LAS-beräkning och bevakning, rekryteringsadministration, registrering i diariesystem och protokollskrivning. Viss avtalsskrivning på engelska kan förekomma. Du arbetar i ett nära samarbete med HR-konsulter och lönespecialist. Arbetet kommer att erbjuda en stor variation av arbetsuppgifter och goda möjligheter att själv planera arbetets upplägg i samarbete med dina kollegor på HR-avdelningen. 

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig med en gymnasieexamen och som har erfarenhet av kvalificerade administrativa arbetsuppgifter med inriktning mot HR i statlig sektor, och särskilt med administration inom högskolor/universitet. Du har arbetat med rekryteringsadministration och avtalsskrivning och du har kunskap om gällande LAS-regler.  

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt. Vidare så kräver rollen att du kan hantera Microsoft Office-paketet. Kunskap och erfarenhet av arbete i personalsystem och rekryteringssystem är ett krav. Eftersom vi arbetar i personalsystemet Primula och i rekryteringssystemet Varbi är det ett plus om du har erfarenhet av dessa system. 

Som person är du självgående med en förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du samarbetar väl och är tydlig i din kommunikation. I ditt arbete är du också flexibel genom att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständighet. Som HR-administratör är det viktigt att du är serviceinriktad och har ett intresse i att hjälpa andra hitta lösningar på problem. Rollen ställer också krav på att du är noggrann, och kvalitetsmedveten. 

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat på tio månader på heltid med start i augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

HR-avdelningen är en del av högskolegemensamt stöd (HGS) som är högskolans övergripande administration och service som hanterar uppgifter som är gemensamma för högskolan. HGS hanterar frågor inom ekonomi, HR, fastighetsservice, studieadministration, internationalisering, studentstöd, IT, samverkan, verksamhetssupport, kommunikation och marknadsföring. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju. 

Sista ansökningsdag är 2023-05-20

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-68
Kontakt
  • Viktoria Näsvall, bitr. HR-chef, 044-2503047
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb