Högskolan Kristianstad

Avdelningen för datavetenskap söker en adjunkt i informationsteknologi. Är det du?

På avdelningen för datavetenskap är vi omkring tjugo lärare. Vi undervisar huvudsakligen på magisterprogrammet i datavetenskap, datasystemutvecklingsprogrammet (kandidatprogram i datavetenskap), högskoleingenjörsprogrammet i datateknik, IT-driftteknikerprogrammet samt ett tiotal fristående kurser i datavetenskap. Läs gärna mer om avdelningens undervisning och forskning på www.hkr.se

Vi är ett växande område som strävar efter att förankra våra utbildningar i såväl bred akademisk ämnesfärdighet som näringslivets behov.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som adjunkt i informationsteknologi ingår undervisning, handledning och laborationer i kurser innehållande serversystem, operativsystem och nätverksteknik. Examination i ovanstående moment samt handledning av examensarbete ingår också i arbetet. Du arbetar i ett litet välfungerande lärarlag och modern IT-miljö.

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig med kandidatexamen i datavetenskap, informatik eller motsvarande och med erfarenhet av att ha undervisat på högskola. Det är meriterande med högskoleexamen i informationsteknologi eller magisterexamen inom informationsteknologi. Du har goda kunskaper inom nätverksteknik, serversystem, datasäkerhet, Microsoft Office och Windows. Det är även meriterande om du har erfarenhet av operativsystemet Linux. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och din förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar är god. Du arbetar strukturerat och självständigt mot uppsatta mål. I ditt arbete är du initiativtagande, noggrann och kvalitetsmedveten. Din muntliga kommunikationsförmåga är god och det är viktigt att du kan samarbeta och fungerar väl i ett litet lärarlag. 

Övrigt

Vi erbjuder en allmän visstidsanställning på heltid under cirka ett år med start 2021-08-01 eller enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2021-05-05.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2021-3711-74
Kontakt
  • Braco Veletanlic, avdelningschef, 044-250 31 45
  • Eric Trulsson, 044-250 31 98
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-05

Tilbage til Ledige stillinger