Högskolan Kristianstad

Vi söker nu en professor som kan vara med om att bygga upp vår nya forskarutbildning i pedagogiskt arbete samt utveckla vår forskning och våra utbildningar, framför allt inom det specialpedagogiska programområdet. Inom det senare finns specialpedagog- och speciallärarprogrammen. Speciallärarprogrammet ger tre specialiseringar: matematikutveckling, språk-, skriv-, och läsutveckling samt utvecklingsstörning. Dessutom ges här fristående kurser.

Forskningsgruppen i specialpedagogik syftar till att utveckla kunskaper om pedagogiska relationer, möjligheter för- och hinder mot att främja alla barns, ungas och vuxnas lärande samt vad som utmärker specialpedagogisk kompetens. Forskningen har en praktiknära ansats och har som en målsättning att vara relevant för de programområden som medlemmarna är verksamma inom.

Arbetsuppgifter

Som professor kommer du att ha en viktig roll i forskningsgruppen och forskarutbildningen. Du kommer att leda forskning samt vara aktiv i undervisning och handledning av doktorander. I tjänsten ingår också att ansvara för den vetenskapliga kvaliteten i utbildningarna och bidra till utveckling av kursplaner, undervisning, handledning och examination i utbildningsprogram från grundnivå till forskarnivå.

Du förväntas ha en regelbunden närvaro, vara aktivt engagerad i kollegiet och på andra sätt medverka i högskolans verksamhet, inklusive samverkan med det omgivande samhället.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

För att vara behörig att anställas som professor krävs visad vetenskaplig och pedagogisk skicklighet eller annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen (HF kap 4, § 3). För att vara behörig ska du ha skicklighet som i betydande grad överstiger docentnivå.

Du har erfarenhet från undervisning i högre utbildning och det är meriterande för tjänsten med gedigen erfarenhet av praktiknära forskning, särskilt med inriktning mot specialpedagogisk verksamhet. Meriterande är även god erfarenhet av att bygga upp och leda forskningsmiljöer samt handleda doktorander. Dessutom är framgång i att erhålla externa forskningsmedel meriterande.

Vid tillsättning av tjänsten kommer prövningen av den pedagogiska skickligheten ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Förmåga att samarbeta och skapa en god samarbetsmiljö är också av stor betydelse.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med anställningsstart enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Det finns möjlighet att ansöka om extra intern forskningstid samt medel för forskningsprojekt genom forskningsplattformen Lärande i samverkan.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb.

Sista ansökningsdag är 2020-08-15.

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Therese Nilsson, avdelningschef, 044-250 32 25

Jonas Aspelin, ämnesföreträdare, 044-250 32 84

Catarina Grahm, programområdesansvarig, 044-250 34 84

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-75
Kontakt
  • Therese Nilsson, avdelningschef, 044-250 32 25
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-02-23
Sista ansökningsdag 2021-03-02

Tilbage til Ledige stillinger