Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad.

Vid Högskolan Kristianstad finns fyra fakulteter som bedriver utbildning på grund-, avancerad och mastersnivå. Vi erbjuder även utbildning på forskarnivå inom vårdvetenskap med inriktning personcentrering för hälsa och samhälle samt utbildningsvetenskap med inriktning pedagogiskt arbete. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden.

Föreliggande lektorat annonseras inom ramen för fakulteten hälsovetenskap. Fakulteten ger utbildningar på grund- och avancerad nivå och inbegriper program kopplat till omvårdnads- och folkhälsovetenskap, oral hälsa och samhällsvetenskap. Det erbjuds också masterutbildning i integrerad hälsovetenskap samt forskarutbildning inom ämnet vårdvetenskap, område personcentrering för hälsa och välbefinnande. För att ta del av fakultetens utbildningsutbud gå in på vår webbsida https://www.hkr.se/om-hkr/organisation/fakulteten-for-halsovetenskap/

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna på grund- och avancerad nivå innefattar främst undervisning och examination i kurser med inriktning psykiatrisk vård och omvårdnad men också sedvanliga arbetsuppgifter som förekommer på sjuksköterskeprogrammet. Undervisning innefattar olika undervisningsformer som till exempel campusförlagda storföreläsningar, seminarier, work shops samt kliniska färdighetsövningar i form av scenarioträning. Även nätbaserad undervisning samt handledning och examination av examensarbete på grund, avancerad och mastersnivå ingår.

Andra arbetsuppgifter inom ramen för tjänsten är kursutveckling, administrativt arbete som kursansvarig och examinator i kurser som inbegriper omvårdnad/vård av personer med psykisk ohälsa. Handledning av doktorander och olika ledningsuppdrag kan att komma ingå i tjänsten. I tjänsten ingår också att bedriva egen forskning och samverkansarbete, såväl internt som med omgivande samhälle.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i psykiatrisk omvårdnad/vårdvetenskap eller motsvarande vetenskaplig kompetens. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning.

Det är meriterande om du är leg sjuksköterska med psykiatrisk specialistutbildning eller att du under de senaste åren varit kliniskt aktiv inom psykiatrisk vårdkontext med fokus på vård av personer med psykisk ohälsa. Detta för att kunna kontextualisera och applicera vårdande kunskap inom det psykiatriska hälso- och sjukvårdsområdet. För att vara aktuell för anställningen krävs goda kunskaper i tal och skrift i såväl det svenska som engelska språket. Du ska ha vetenskapsteoretisk kompetens och kunskap om olika forskningsmetodologiska ansatser inom psykiatrisk vård samt kunskap om psykiatriska omvårdnads/vårdvetenskapliga teorier. Det är meriterande om du har kompetens avseende personcentrerad vård och dess teori, värdegrunder och praktik.

Det är också meriterande med högskolepedagogisk erfarenhet, handledning och examination inom ämnesområdet. Även dokumenterad erfarenhet av forsknings- och utvecklingsprojekt inom för tjänsten relevanta områden är meriterande. Vid tillsättning av tjänsten kommer lika stor omsorg att läggas vid sökandes vetenskapliga som pedagogiska skicklighet. Även förmåga till samarbete och att skapa en god samarbetsmiljö är av stor betydelse. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år.

Övrigt

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2020-08-02.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-55
Kontakt
  • Ingrid Rejnefelt, avdelningschef, 044-250 39 87
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
Publicerat 2020-04-08
Sista ansökningsdag 2020-08-02

Tillbaka till lediga jobb