Nu söker vi KTP-projektledare för ett Knowledge Transfer Partnership.

Brinner du för ständiga förbättringar och resursoptimering, och precis tagit eller snart ska ta din examen? Då kan detta vara något för dig. Du blir anställd av Högskolan Kristianstad men arbetar hos ett partnerföretag. Välkommen med din ansökan!

KTP Energi Sverige är ett nationellt EU-projekt som ska utveckla hållbar kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv för att möta behoven av en övergång till koldioxidsnål ekonomi genom konkreta insatser inom energieffektivisering. Läs mer om projektet www.hkr.se/KTP.

Vad är KTP?

Knowledge Transfer Partnerships, förkortat KTP, är en samarbetsmodell som innebär att en nyutexaminerad akademiker på heltid genomför ett utvecklingsprojekt hos ett företag i regionen.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som KTP-projektledare ansvarar du för att identifiera och föreslå möjliga energieffektiviseringsinsatser i företagets verksamhet. Detta inkluderar allt från byggnadernas beskaffenhet, energikällornas prestanda och de logistiska utmaningar som inkluderas i verksamheten. Du kommer att ansvara för att driva projektet framåt med hjälp och stöd av akademisk coach (forskare) från Högskolan Kristianstad, handledare på företaget och en extern affärscoach. Du kommer att ingå i partnerföretagets ledningsgrupp.

Kvalifikationer och behörigheter

Vi söker dig med akademisk examen som är högst två år gammal eller är nära slutet av din utbildning på grund- eller avancerad nivå inom teknikbaserad affärsutveckling där exempelvis processoptimering har fångat ditt intresse. Din utbildning kan exempelvis handla om civilingenjörsutbildningar, ekonomprogram med inriktning mot produktion och/eller logistik eller utbildningar inom miljöteknik/miljövetenskap. Det är meriterande om du studerat industriell ekonomi, ekonomi, civilingenjör eller miljöingenjör. Svenska språket behärskar du flytande i både tal och skrift.

Du har förmågan att ta dig an en stor komplex verksamhet för att genom analys få fram lämpliga förbättringsåtgärder. Du har en analytisk förmåga, en stark vilja att förbättra, ett driv att genomföra och har lätt för att prata med olika typer av människor. Du ser det som självklart och berikande att inkludera andra intresserade personer i de processer du driver. I ditt arbete tar du ansvar för din uppgift, strukturerar och fokuserar på resultat.

Övrigt

Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid under ett år med start i april 2020. Du blir anställd av Högskolan Kristianstad men har din arbetsplats på partnerföretaget. Läs om partnerföretaget nedan.

Partnerföretag

Solhaga Garden är ett företag i trädgårdsbranschen. Företaget drivs av familjen Åkesson med personal. De har en egen odling, en webbutik och en stor trädgårdsbutik där de säljer det mesta för hem och trädgård. Sedan ett drygt decennium tillbaka säljer de sina egendesignade produkter till uteplatsen i form av möbler, krukor, grillar osv. Alla produkter tas fram med omsorg och är av högsta kvalitet. Det de inte producerar själva handplockas från duktiga och erfarna leverantörer. De väljer och rekommenderar i första hand närproducerade och miljövänliga alternativ. Sortimentet speglar deras kunders önskemål och säljs med personlig och professionell service. Under 80 år har Solhaga utvecklats till det de är idag – ett trädgårdscenter utöver det vanliga. www.solhagagarden.com

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar och kurser. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 60 program och 350 kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad.

Du kommer organisatoriskt tillhöra avdelningen fakultetsstöd, som ger service och utvecklingsstöd till fakulteternas nämnder, dekaner, prodekaner, avdelningschefer, programområdesansvariga och lärare/forskare.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Ange i din ansökan vilket eller vilka företag du vill arbeta mot.

Vi tar emot och behandlar ansökningar fortlöpande. Sista ansökningsdag är 2020-03-29. Välkommen med din ansökan snarast.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-20
Kontakt
  • Mats Åhlander, projektledare, 044-250 37 39
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2020-03-05
Sista ansökningsdag 2020-03-29

Tilbage til Ledige stillinger