Högskolan Kristianstad

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning av generell karaktär på grund- och avancerad nivå samt undervisning inom olika specialistområden. Undervisningsformerna är varierande och omfattar föreläsningar, seminarier och workshops samt handledning och examination, inklusive kliniska examinationer inom programmen. Då vi även bedriver program och fristående kurser på distans kan nätbaserad undervisning komma att ingå i tjänsten. Andra arbetsuppgifter är kursutveckling samt administrativt arbete som kursansvarig och examinator. Olika ledningsuppdrag kan även förekomma. I tjänsten ingår även att bedriva egen forskning samt samverkan, internt såväl som med omgivande samhälle.

Behörigheter och önskvärda kvalifikationer

Grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 4 § högskoleförordningen samt Högskolan Kristianstads anställningsordning. För den aktuella anställningen krävs doktorsexamen i omvårdnad eller motsvarande vetenskaplig kompetens. Sökande ska kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska och engelska samt ha kompetens för undervisning i omvårdnad inom primärvårdsområdet. Du ska också ha kompetens i omvårdnads- och vetenskapsteori samt i vanligt förekommande vetenskapliga metoder inom omvårdnad. För att kunna kontextualisera och applicera kunskap till hälso- och sjukvård inriktning primärvård är det en fördel att vara legitimerad sjuksköterska med specialistexamen som distriktssköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på specialistmottagning exempelvis i diabetes, astma/KOL, rökavvänjning eller andra specifika kunskapsområden inom primärvårdsfältet. Då ett nytt sjuksköterskeprogram med personcentrerad värdegrund är under utveckling, är kompetens avseende personcentrerad vård i teori och praktik en merit. Högskolepedagogisk utbildning och pedagogisk erfarenhet, erfarenhet av handledning och examination inom ämnesområdet samt dokumenterad erfarenhet av forsknings- och utvecklingsprojekt inom för tjänsten relevanta områden är meriterande. Vid tillsättning av tjänsten kommer lika stor omsorg att läggas vid sökandes vetenskapliga som pedagogiska skicklighet. Även förmåga till samarbete och att skapa en god samarbetsmiljö är av stor betydelse.

Övrigt

Heltid. Tillsvidareanställning. Vanligen används provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald. Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Utformas enligt Anvisningar för utformande av ansökan om anställning som, eller till forskare, universitetslektor, biträdande professor, oavlönad docent och professor vid Högskolan Kristianstad, se www.hkr.se/anstallning. Bifoga personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogas publikationer. Ansökan ska ha inkommit senast den 2019-03-03


Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2019-3711-23
Kontakt
  • Anne-Marie Karlsson, 044-2503628
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2019-08-29
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Tilbage til Ledige stillinger