Högskolan Kristianstad

Avdelningen för grundlärarutbildning fritidshem har 16 medarbetare och är en del av fakulteten för lärarutbildning. På avdelningen arbetar vi främst i inriktningen fritidshem, men är också delaktiga i andra utbildningar inom fakulteten. Vi som arbetar på avdelningen drivs av en stark vision att hela tiden utveckla grundlärarprogrammet för att på bästa sätt förbereda studenterna för deras kommande yrkesroll. Vi arbetar nära varandra i ett sammansvetsat lag. Arbetsplatsen präglas av ett stort engagemang, arbetsglädje och nära samarbete där alla har möjlighet att påverka och utvecklas. Som universitetslärare har du en kontinuerlig utveckling i din roll och möjlighet att delta i samarbetsprojekt. 

Arbetsuppgifter

Arbetet som universitetsadjunkt i pedagogiskt arbete med inriktning mot fritidshem är ett spännande, utvecklande och fritt arbete där du självständigt ansvarar för att planera och utveckla undervisning av lärarstudenter. Du handleder och examinerar studenter som gör verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Samverkan med omgivande samhället t.ex. i form av uppdragsutbildning och kompetensutveckling på fältet är en del av arbetsinnehållet. I arbetet ingår även administrativa uppgifter i anslutning till undervisning.

Behörighet och kvalifikationer

För anställning som universitetsadjunkt krävs grundlärarexamen inriktning fritidshem och vi ser gärna att du har en akademisk examen på avancerad nivå. Har du dessutom genomfört högskolepedagogiska kurser ser vi det som meriterande. Du som söker ska ha yrkeserfarenhet från arbete i fritidshem samt erfarenhet av arbete i högskolesektorn. Tjänsten kräver vidare att du har erfarenhet av handledning och bedömning av självständigt arbete. Har du dessutom har erfarenhet av undervisning inom den utbildningsvetenskapliga kärnan inom lärarutbildningar är det meriterande. Vidare ska du ha erfarenhet av att bedriva nät- och distansundervisning på högskolenivå samt kan kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Högskolan Kristianstad lägger stor vikt vid våra anställda lärares pedagogiska skicklighet. Vid anställning förväntas du ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller presentera motsvarande kunskaper, alternativt kommer det ingå i din kompetensutvecklingsplan att sådan utbildning slutförs under anställningens två första år.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och vi söker dig som arbetar strukturerat och tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är flexibel, kan arbeta självständigt och kan snabbt sätta dig in i nya sammanhang. Givetvis ser vi att du värderar ett gott samarbete, att du har en god kommunikationsförmåga och att du lyssnar och är mottaglig för motparten. Vidare har du en god pedagogisk insikt och anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till motparten. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på Näsby med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2024-04-08.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-54
Kontakt
  • Madeleine Arenhill Beckman, 044-2503247
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-08

Tillbaka till lediga jobb