Högskolan Kristianstad

Nu söker vi en universitetsadjunkt i matematikdidaktik till fakulteten för lärarutbildning och avdelningen för grundlärarutbildning F-6.

Anställningen är placerad vid fakulteten för lärarutbildning på avdelningen för grundlärarutbildning F-6. Vi är 30 medarbetare på avdelningen och vi är verksamma inom fakultetens lärarutbildningar och fristående kurser. Förutom att undervisa blivande lärare bedrivs även forskning och samverkan med det omgivande samhället.

Vid fakulteten för lärarutbildning bedrivs forskning och utbildning inom ett brett fält av områden. För att ta del av fakultetens forskning se www.hkr.se/forskning. Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas inom ditt område och tillsammans med ett kompetent kollegium vara med och skapa en stark lärarutbildning.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i tjänsten är undervisning och examination i matematik och matematikdidaktik, företrädesvis i grundlärarutbildningen F-6 och förskollärarutbildning, inklusive arbete med verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Undervisningen består av att hålla seminarier, ge föreläsningar, genomföra examinationer, vara kursansvarig och delta i kursutveckling. Motsvarande arbetsuppgifter inom naturvetenskap och naturvetenskapernas didaktik kan också förekomma tillsammans med högskolegemensamma uppdrag av stödkaraktär.

Beroende på den sökandes utbildning och kompetens kan även handledning och examination av självständiga arbeten ingå. Dessutom finns möjlighet till samarbete och undervisning inom fakultetens övriga utbildningar samt deltagande i uppdragsutbildningar.

Inom ramen för anställningen ingår även mötestid och egen kompetensutvecklingstid. Du förväntas vara en del i vårt kollegiala arbete och delta i utvecklings- och kvalitetsarbete samt samverka med det omgivande samhället. Resor i tjänsten kan ingå i samband med uppdragsutbildning och VFU-besök. Undervisning på engelska kan förekomma.

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen med relevant inriktning mot grundskola eller gymnasium. Du har även genomgången högskolepedagogisk utbildning omfattande minst 15 högskolepoäng (eller motsvarande). Nya medarbetare som saknar denna utbildning ska inom ramen för sin anställning påbörja sådan utbildning inom ett år från anställningens start. Det är meriterande om du har forskningserfarenhet eller forskarutbildningsstudier inom matematikdidaktik eller om du har en master- eller magisterexamen i matematikdidaktik med relevans för arbetsuppgifternas innehåll.

Du som söker har yrkeserfarenhet från undervisning på grundskola eller gymnasium och av att ha arbetat didaktiskt med elevers matematikutveckling. Du har även tidigare erfarenhet av att ha arbetat med matematikdidaktik inom grundlärarutbildningen. Vidare har du dokumenterad pedagogisk erfarenhet och skicklighet med tydlig koppling och relevans för lärarutbildning i matematikdidaktik.

Då arbetsuppgifter inom naturvetenskap kan förekomma är det meriterande om du även har erfarenhet av undervisning i naturvetenskap och naturvetenskapernas didaktik inom grundlärarutbildning. Ytterligare meriter som vi lägger vikt vid är att du har erfarenhet av att handleda och examinera studenter i såväl verksamhetsförlagd utbildning (VFU) som i examensarbeten.

Arbetsuppgifterna kräver att du har god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt på svenska. Eftersom viss undervisning kan komma att genomföras på engelska är det meriterande om du också har goda kunskaper i engelska. Vidare så behöver du ha kunskaper i relevant programvara kopplad till undervisning. Det är ett plus om du har tidigare erfarenhet av att använda dynamiska matematikprogram, t ex Geogebra.

Som person drivs du av att på egen hand driva dina processer framåt och är inte rädd för att agera efter din egen övertygelse. Du har en god pedagogisk insikt genom att du på ett enkelt och tydligt sätt kan förmedla kunskap till andra. I ditt arbete är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Rollen ställer också krav på att du är strukturerad och kan samarbeta väl med andra.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds vanligen med en provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev.

Sista ansökningsdag är 2024-03-06.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-30
Kontakt
  • Pia Thornberg, t.f avdelningschef, 0442503460
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag 2024-03-06

Tillbaka till lediga jobb