Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar och kurser. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 60 program och 350 kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad.

Som stöd för högskolans verksamhet och för hantering av uppgifter som är gemensamma för högskolan, finns en övergripande administration och service.

Här hanteras olika frågor som ekonomi, fastighetsservice, personal, studieadministration, internationalisering, studentstöd, IT, samverkan, verksamhetssupport, intern och extern kommunikation och marknadsföring.

Tjänsten är placerad på avdelningen för Studentservice och vid enheten för studieadministration. Avdelningen har sammanlagt ca 15 anställda och är en del av den gemensamma högskoleförvaltningen. Avdelningens uppdrag är att ge stöd och service till studenter, att handlägga studentärenden samt ge verksamhetsstöd till fakulteterna och högskolans ledning. Arbetet kännetecknas av såväl myndighetsutövning som stöd och service.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår handläggning av antagningsärenden av nationella och internationella sökande. Handläggning av antagningsärenden sker i antagningssystemet NyA. Dessutom ingår telefonservice och övrigt förekommande administrativt arbete på avdelningen. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Du kommer att arbeta både högskoleövergripande och i nära kontakt med fakulteterna samt med andra funktioner inom avdelningen

Utbildning och erfarenhet

Du har lägst gymnasieexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat handläggningsarbete. Högskoleutbildning är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och har goda kunskaper i Office-paketet. Erfarenhet av myndighetsutövning samt studieadministrativt arbete inkl. bedömning av nationella/internationella meriter för antagning till högskolestudier är meriterande. Det är även en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i studiedokumentationssystemet Ladok och/eller antagningssystemet NyA.

Som medarbetare på avdelningen för Studentservice är du en del av en servicefunktion och därför söker vi dig med utpräglad servicekänsla och förmåga att självständigt och flexibelt ta ansvar för och lösa förekommande arbetsuppgifter med hög kvalitet. Som person är du dessutom drivande och strukturerad och har förmåga att samordna arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid förmåga till samarbete och personlig lämplighet.

Övrigt

1 tjänst, heltid. Vikariat tom 2020-05-31 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi kommer att genomföra intervjuer den 21 januari samt den 24 januari.

Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.


Till annonsförsäjare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att gå in på http://www.hkr.se/anstallning.

Sista ansökningsdatum är 2019-01-13. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2018-3711-312
Kontakt
  • Fredrik Stihl, tf chef studentservice, 072-4510082
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2018-12-27
Sista ansökningsdag 2019-01-13

Zurück zu Stellenangeboten