Högskolan Kristianstad

Sjuksköterskor se hit! Högskolan Kristianstad söker dig som är specialistsjuksköterska och vill undervisa inom det akuta området på sjuksköterskeprogrammet. Läs mer om jobbet och välkommen med din ansökan!

Sjuksköterskeprogrammet är en del av Fakulteten för hälsovetenskap som ger utbildningar på grund- och avancerad nivå och inbegriper program kopplat till omvårdnads- och folkhälsovetenskap, oral hälsa och samhällsvetenskap. Det erbjuds också masterutbildning i integrerad hälsovetenskap samt forskarutbildning inom ämnet vårdvetenskap, område personcentrering för hälsa och välbefinnande. Vi har också specialistsjuksköterskeprogram med inriktningarna distriktssköterska och vård av äldre. 

På Högskolan Kristianstad har vi Hälsopunkten som vi är stolta över. Det är en studentledd hälsomottagning där studenter i sjuksköterskeprogrammet erbjuder allmänhet en undersökning med fokus på hälsa och levnadsvanor. Vi har även ett kliniskt träningscentrum samt simuleringsverksamhet. I grundutbildningen har vi även en kurs som löper genom hela programmet med fokus på handledning, etik, ledarskap och profession (HELP).

Läs gärna mer om fakultetens utbildningsutbud på vår webbsida www.hkr.se/program.

Omvårdnad inom akutsjukvård är en del av terminskursen i termin 3 och 5 där både teori och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ingår. Studenterna ska utveckla grundläggande kunskaper och färdigheter i akutsjukvård. Nu söker vi dig som är specialistsjuksköterska och som arbetat kliniskt inom akutsjukvård i närtid.

 

Arbetsuppgifter

Som adjunkt arbetar du som lärare med undervisning och på verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Som universitetsadjunkt i omvårdnad med inriktning akutsjukvård kommer dina arbetsuppgifterna vara undervisning och handledning i VFU företrädesvis inom det akuta området. Arbetet med VFU innebär kontakter med studenterna, verksamheternas handledare och besök ute i verksamheterna. 

I arbetet kan ingå olika undervisningsformer som campusförlagda storföreläsningar, seminarier, workshops samt kliniska färdighetsövningar i form av scenarioträning i metod- och simuleringsrum där studenter får träna inför sin framtida yrkesroll. Även nätbaserad undervisning samt handledning av examensarbete på grundnivå och bedömning av studenters övriga arbeten är en del av arbetet. Du kommer även att arbeta med kursutveckling och övrigt administrativt arbete.

Vi arbetar med personcentrering och ett personcentrerat förhållningssätt. Hos oss ges du möjlighet att påverka, göra skillnad och att vara innovativ.  Som ny kollega hos oss får du en mentor, gemenskap, närhet till kollegor och studenter och frihet under ansvar. Högskolan Kristianstads värderingar är engagemang, närhet och öppenhet. 

Som adjunkt inom omvårdnad arbetar du med undervisning företrädesvis inom grundprogrammet på sjuksköterskeutbildningen, dvs i undervisning som utgår från campus vid Högskolan Kristianstad.

 

Behörigheter och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialistsjuksköterska med magisterexamen inom hälsovetenskap eller annat närliggande område. Vi vill att du varit kliniskt verksam inom akutsjukvård i närtid. Det är meriterande om du har handledarutbildning eller har erfarenhet från att handleda studenter eller kollegor. 

Din förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska är god då undervisningen huvudsakligen bedrivs på svenska. Självklart är du en van datoranvändare. Körkort är ett krav eftersom du behöver ta dig till olika VFU-platser. Högskolepedagogisk utbildning är meriterande, annars förväntas du genomgå högskolepedagogisk utbildning om minst 15 hp som en del i din kompetensutvecklingsplan under anställningens två första år. 

I ditt arbete kan du ta initiativ, inspirera och bidra till att skapa en god arbetsmiljö. Självklart samarbetar du gärna och bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för din uppgift och är strukturerad i ditt arbete. Engagemang för undervisning som visar sig i ett intresse för förnyelse och utveckling är också av betydelse. Du är pedagogisk och har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap. I ditt arbete är du kulturellt medveten, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är trygg i dig själv, ser relationer i sitt rätta perspektiv samt kan skilja på det personliga och professionella. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställningar på heltid med start enligt överenskommelse. Provanställning används vanligtvis. Placering är på vårt vackra campus i Kristianstad med goda parkeringsmöjligheter och närhet till buss och tåg. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju. Vi kommer att ha den första intervjun digitalt. Vi kommer att påbörja intervjuer under ansökningstiden så välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Sista ansökningsdag är 2023-04-08.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2024-3711-48
Kontakt
  • Ingrid Rejnefelt, avdelningschef, 044-2503987
  • Anne-Marie Karlsson, avdelningschef, 044-2503628
Facklig företrädare
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202
  • Christoffer Åkesson, SEKO, 044-2503704
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-08

Tillbaka till lediga jobb