Högskolan Kristianstad

Vid Högskolan Kristianstad finns fyra fakulteter som bedriver utbildning på grund-, avancerad och mastersnivå. Vi erbjuder även utbildning på forskarnivå inom vårdvetenskap med inriktning personcentrering för hälsa och samhälle samt utbildningsvetenskap med inriktning pedagogiskt arbete. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden.

Lektor i hälsovetenskap annonseras inom ramen för fakulteten hälsovetenskap. Fakulteten ger utbildningar på grund- och avancerad nivå och inbegriper program kopplat till omvårdnads- och folkhälsovetenskap, oral hälsa och samhällsvetenskap. Det erbjuds också masterutbildning i integrerad hälsovetenskap samt forskarutbildning inom ämnet vårdvetenskap, område personcentrering för hälsa och välbefinnande. För att ta del av fakultetens utbildningsutbud gå in på vår webbsida https://www.hkr.se/om-hkr/organisation/fakulteten-for-halsovetenskap/

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning och examination inom grund- och avancerad nivå på campus och distans på såväl svenska som på engelska. I arbetet ingår samverkan i olika former internt och externt med omgivande samhälle, kursutveckling och administrativt arbete. I arbetsuppgifterna kan också ingå kursansvar, examinationer av bland andra kandidat- och magister uppsatser och undervisning i bland annat pediatrik, missbildning och funktionshinder. Du kommer att undervisa på sommarkursen Ungdomar, Hälsa och Livsstil. I huvudsak kan du komma att delta i följande utbildningar: sjuksköterskeprogrammet, specialistsjuksköterskeutbildningar och mastersprogrammet integrerad hälsovetenskap.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i pediatrik. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning. Du är utbildad specialistsjuksköterska i barn och ungdom. Du har goda kunskaper och erfarenheter såväl beträffande undervisning som forskning. Det krävs att du har pedagogisk erfarenhet av undervisning och handledning på grund- och avancerad nivå. Viktigt att du har kunskap om neonatologi och barn och ungdomar med funktionshinder.

Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år. Din datorvana är god och du kan utrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du dessutom erfarenhet av distansundervisning är det meriterande. Körkort är ett krav.

Du samarbetar bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga att ta initiativ, inspirera, samt bidra till att skapa en god arbetsmiljö. Engagemang som visar sig i ett intresse för förnyelse och utveckling är också av betydelse. Din analysförmåga är god, du har förståelse för hur studenter tar till sig kunskap och i ditt arbete är du strukturerad och kan vara flexibel när det behövs.

Övrigt

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 50 % med start sommar 2021 och del av läsåret 2022 enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2021-05-05.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2021-3711-67
Kontakt
  • Anne-Marie Karlsson, avdelningschef, 044-250 36 28
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-05

返回职位空缺页面