Högskolan Kristianstad

Vill du ha ett varierat arbete där du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegorna på biblioteket? Vi behöver förstärkning i personalgruppen och kanske är det just dig vi söker!

Om du vill arbeta med goda kollegor i en avdelning med utvecklingsvilja, hög kompetens, varierade arbetsuppgifter och möjlighet att påverka är du varmt välkommen att söka den här tjänsten.

Som bibliotekarie på Högskolan Kristianstad tillhör du avdelningen bibliotek och högskolepedagogik, som bedriver en bred verksamhet med pedagogiskt och akademiskt stöd åt studenter, lärare och forskare i deras lärande, pedagogiska gärning och forskning. Avdelningen består av bibliotekspersonal, högskolepedagogiska utvecklare, IKT-pedagoger, utvecklare för breddat deltagande och utvecklare av lärverkstäder. Tillsammans är vi 22 medarbetare som arbetar för att vara en lärande organisation med hög servicenivå och ett gott arbetsklimat.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår publicering och kvalitetskontroll av poster i vårt CRIS-system Pure. Du kommer också att arbeta med stöd till våra forskare doktorander och i användandet av Pure. Inom ramen för dina arbetsuppgifter ingår även undervisning i informationssökning och källkritik på högskolans program och kurser. Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna i bibliotekets undervisningsgrupp. Som bibliotekarie bemannar du tillsammans med kollegor bibliotekets informationsdisk där du möter studenter, högskolans anställda och allmänhet. Andra generella arbetsuppgifter som förekommer på forskningsbibliotek kan också kan komma att ingå.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av biblioteksarbete och det är meriterande om du har erfarenhet från universitets- eller högskolebibliotek. Det är även meriterande om du har erfarenhet av undervisning i informationssökning. Om du har arbetat med publicering och kvalitetskontroll av poster i publikationsdatabas är det en merit. Du har goda IT-kunskaper och din förmåga att kommunicera på svenska och engelska är mycket god.

I ditt arbete har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra med andra och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetsuppgifterna kräver att du arbetar självgående och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har även god kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start 2021-08-16 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är på vårt vackra campus i Kristianstad med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas. Välkommen med din ansökan snarast då vi påbörjar intervjuer under ansökningsperioden. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev.

Sista ansökningsdag är 2021-05-23

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-16 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2021-3711-71
Kontakt
  • Therese Nilsson, avdelningschef, 044-250 32 25
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2021-04-28
Sista ansökningsdag 2021-05-23

返回职位空缺页面