Högskolan Kristianstad

Arbetsuppgifter

Som lektor kommer du att arbeta med att undervisa, handleda och examinera inom företagsekonomi inom delämnet redovisning, med speciellt fokus på hållbarhetsredovisning på kurser inom ekonomprogrammet samt på fristående kurser. Majoriteten av kurserna är förlagda till campus, men det förekommer även kurser på distans. Utöver undervisning ingår även forskning i arbetsuppgifterna. Forskningen kan bedrivas både på egen hand och i samarbete med andra, inom befintlig forskningsmiljö. Högskolan har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivande samhället, vilket du förväntas bidra till, exempelvis genom kontakt med relevanta verksamheter i hållbarhetsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i ämnesområdets utveckling samt ansvar för kurser och kursutveckling

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i företagsekonomi med inriktning mot redovisning och som har uppvisat pedagogisk skicklighet. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning.

Du kan bedriva undervisning på såväl svenska som engelska. Ett krav som värderas högt är erfarenhet av praktiskt arbete med att utforma hållbarhetsredovisning och värdering av hållbarhetsredovisning. Vi värderar även god kommunikations- och samarbetsförmåga högt, liksom förmågan att kunna bidra till en god arbetsmiljö. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år.

Övrigt

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2020-03-29.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2020-3711-43
Facklig företrädare
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68
Publicerat 2020-03-12
Sista ansökningsdag 2020-03-29

返回职位空缺页面